Ett barn saknas efter kraftig villabrand

NYHETER

Villan var redan övertänd när polis och räddningstjänst nåddes av larmet.

En person misstänks ha blivit kvar i det brinnande huset.

– Vi befarar att en person har omkommit. Det är ett barn i grundskoleåldern, säger Magnus Wijk vid räddningstjänsten.

Två vuxna som lyckades ta sig ut ur byggnaden fördes till sjukhus. Även en brandman skadades när han försökte rädda barnet.

1 av 2 | Foto: Roger Nilsson / Hallandsposten-TT
Ett barn tros ha omkommit i en villabrand i Halmstad.

Larmet om villabranden i Halmstad kom in vid 23.30-tiden på fredagskvällen. När räddningstjänsten kom fram befann sig två personer utanför byggnaden. Enligt polisen har de lyckats ta sig ut på egen hand. Ett barn befaras ha blivit kvar inuti huset.

– Det brann väldigt kraftigt när vi kom fram. Vi påbörjade rökdykning för att försöka ta sig in till barnet som vi tror har blivit kvar, men det gick inte att gå in. Det var alldeles för varmt, säger Magnus Wijk, presstalesperson vid Halmstad räddningstjänst.

Tre skadade

De två personerna, en kvinna och en man som båda är i 50-årsåldern, har förts till Hallands sjukhus i Halmstad. De tillhör samma familj som det saknade barnet.

Sjukhuset uppger på lördagsmorgonen att kvinna vårdas på intensiven med brännskador. Mannen är dock fysiskt oskadd och har skrivits ut. På eftermiddagen kom beskedet att kvinnans skador betecknas som lindriga, och att hon vårdas på en vanlig avdelning.

Även en brandman transporterades till sjukhuset.

– Han har lättare brännskador som han fick när han försökte ta sig in i huset, säger Magnus Wijk.

Byggnaden brann ner helt. På bilder från brandplatsen syns att bara murstocken finns kvar av huset. Räddningstjänsten var där under hela dagen för att arbeta med eftersläckning.

Kyrkan håller öppet

Barnets skola är informerad om det inträffade och kommunens krisgrupp har aktiverats.

– Kärlekens kyrka som ligger i närheten av huset håller öppet. Där finns kyrkans personal och kommunen krisgrupp. Alla som vill prata eller behöver stöd på annat sätt är välkomna dit, säger Magnus Wijk.

Det är i nuläget oklart hur branden har startat. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen när den har svalnat.

– Vi hoppas att vi kan påbörja arbetet under dagen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region väst.

– Brottsrubriceringen är i nuläget allmänfarlig vårdslöshet, men det kommer sannolikt att ändras till mordbrand eftersom det är ett bebott hus som brunnit. Det finns dock inget som tyder på att ett brott ligger bakom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Halmstad

Bränder