Vänsterpartiet

M-topp: SD måste med

Av: 

TT

Elisabeth Svantesson, ekonomisk talesperson för Moderaterna. Arkivbild
Elisabeth Svantesson, ekonomisk talesperson för Moderaterna. Arkivbild

NYHETER

Ska en moderat finansminister få igenom budgeten efter nästa val så måste Sverigedemokraterna vara med på noterna. Om det råder inga tvivel och M har bestämt sig, enligt partiets finansministerkandidat Elisabeth Svantesson.

Hon kommer att se till att en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna, eller med Liberalerna som tredje part, är säker på att få stöd för sin första budget i riksdagen.

– Ska man få ihop en budget och kunna regera landet så måste man ta med i sin ekvation antingen Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet. Jag ser inga andra alternativ, säger Svantesson i en intervju med Ekot i Sveriges Radio.

M står SD närmare än V säger hon och hänvisar till viktiga frågor om Sveriges utveckling, som trygghet, arbetslöshet och migration. M har gjort sitt val.

– Ska vi få Sverige i rätt riktning då måste SD på något sätt vara med.

Hon menar att Socialdemokraterna och Stefan Löfven måste välja V och C om S vill ha en chans att regera vidare efter september nästa år.

Men hon anser att det är på tok för tidigt att gå in på hur formerna för ett samarbete ska se ut mellan M, KD och SD, och eventuellt L.

ANNONS

Glöm inte mors dag – skicka en vacker bukett med choklad! Beställ hos Interflora här.

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vänsterpartiet

Kristdemokraterna

Liberalerna