Peter Madsen fångad efter flyktförsök

Av: TT

Publicerad:
Livstidsdömde Peter Madsen försökte under tisdagen rymma, men flyktförsöket blev kortvarigt.
Foto: Nils Meilvang/Ritzau/TT
Livstidsdömde Peter Madsen försökte under tisdagen rymma, men flyktförsöket blev kortvarigt.

Den livstidsdömde Peter Madsen har försökt fly.

Enligt källor till Ekstra Bladet bombhotade han sig ut ur fängelset.

En stor polisinsats pågår i Albertslund där morddömde Peter Madsen på tisdag eftermiddag tog sig ut ur fängelset. På bilder från platsen sågs rymlingen sitta på marken vid ett staket omgiven av beväpnade poliser som siktar på honom med sina vapen.

Madsen ska ha försökt fly vid 10-tiden på tisdag morgon, och tre timmar senare meddelade Københavns Vestegns Politi via Twitter att insatsen var över och att en person har körts från platsen.

Madsen ska enligt Ekstra Bladet ha hävdat att han bar på en bomb, och han har tidigare även suttit isolerad på grund av misstankar om eventuella flyktplaner. Enligt tidningen BT ska han också ha hotat sig ut från fängelset Herstedvester med hjälp av ett pistolliknande föremål.

Pådraget efter rymningsförsöket var massivt. Flera polisstyrkor är fortfarande på plats och bombskyddet kallades in, enligt danska medier. En väg spärrades av och en gul buss är parkerad framför Peter Madsen och skymmer utsikten för honom – och sikten för de journalister som samlats vid platsen.

Københavns Vestegns Politi twittrade vid 12-tiden att en man som försökt fly i Albertslund gripits och polisen bekräftade sedan för DR att det rör sig om Peter Madsen.

Polisen kommer att hålla en pressträff under tisdagen.

Danske ubåtsbyggaren Peter Madsen dömdes av Köpenhamns byret till livstids fängelse för mord på den svenska journalisten Kim Wall. Domen överklagades till landsretten som fastställde livstidsstraffet.

Publicerad: