Gislaved

Brand i fabrikslokal - farlig rök

Av: 

Andreas Ekström

NYHETER

Det brinner i en fabrikslokal i Gislaved.

Räddningstjänsten är på plats med flera enheter.

– Röken är ohälsosam och känner man obehag bör man uppsöka vårdcentral, säger Johan Nilsson, brandingenjör i beredskap på räddningstjänsten Gislaved- Gnosjö

Larmet inkom vid 14.30-tiden till SOS alarm. Flertalet brandbilar och ambulanser larmades till fabrikslokalen där man säljer skumplast i centrala Gislaved.

– Tolv räddningsenheter är på plats och två ambulanser. Jag har inga uppgifter om någon har blivit förd till sjukhus, säger Charlotte Wotz Ader, teamledare på SOS alarm.

Röken är ohälsosam och känner man obehag bör man uppsöka vårdcentral.

Enligt Johan Nilsson är det ingen som har skadats i samband med branden.

– Det finns inga rapporterade skador. Vi har rökdykare på plats inne i byggnaden. Det finns ingen spridningsrisk men branden är inte under kontroll, vi beräknar arbeta i minst tre timmar till, säger han.

Vid 15.45 gick det ut ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA, angående röken. Man bör stänga fönster och ventilation. Känner man obehag av röken ska man gå inomhus.

Strax före klockan 18 kämpade räddningstjänsten fortfarande mot branden.

– Branden har förflyttat sig från lagret till butiken kan man säga. Det är fortfarande stor rökutveckling, vi har att göra i minst fyra timmar. Branden är inte under kontroll, säger Johan Nilsson.

Vid 22.50 meddelade Krisinformation på sin hemsida att det VMA som tidigare under dagen hade gått ut till allmänheten inte längre hjälpte.

Polisen har rubricerat händelsen som mordbrand.

– Brandkåren håller på och eftersläcker nu. Efter helgen kommer vi genomföra en teknisk undersökning, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen region Öst.

ANNONS EXTERN LÄNK

25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns – handla här

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gislaved

Bränder

Gnosjö

Jönköpings län