Medlemmar i mc-gäng misstänks för mordförsök

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Mordförsöket inträffade på Hermodsdal i mars.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mordförsöket inträffade på Hermodsdal i mars.

Mannen knivhöggs utanför sin bostad men överlevde mordförsöket.

Åtal har nu väckts mot två av de tre gärningsmännen.

En miljonskuld, en dispyt om ett danskt företag och ett motorcykelgäng uppges nu ligga bakom knivhuggen.

Det var på förmiddagen den 29 mars som polisen larmades om att en man i 50-årsåldern blivit utsatt för ett mordförsök på Hermodsdal, sedan han hittats med åtta knivhugg.

Mannen klarade sig med livet i behåll och i maj respektive juni kunde två män häktas för sin misstänkta inblandning i mordförsöket.

De båda männen, en dansk 35-åring och en svensk 25-åring, åtalas nu i Malmö tingsrätt för mordförsök och grovt olaga hot. Enligt åklagaren har de i samförstånd med en tredje person försök att mörda mannen.

Riktade pistol

I samband med att polis anträffade målsägande berättade han att tre män misshandlat honom och pekade då också ut 35-åringen som en av gärningsmännen. Enligt honom ska bakgrunden till mordförsöket ha varit att hans son är skyldig en miljon kronor och att gärningsmännen ska ha kommit från ett motorcykelgäng.

Vid vittnesförhör har det framgått att de tre männen sökte upp mannen utanför hans hem. De gick därefter upp i hans lägenhet. När han vägrade att ringa sin son riktade 25-åringen en pistol mot honom, varpå de andra två började slå honom.

Samtliga av männen gick därefter ut på gatan. Efter att han försökt fly attackerade männen honom. Enligt målsägande ska 35-åringen då ha utdelat knivhuggen och sagt att han skulle döda honom medan de andra två slog och sparkade honom, varpå de flydde från platsen.

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
När mannen försökt fly och började väcka uppståndelse försvann gärningsmännen.

”Styr Nörrebro”

Den 35-årige mannen har nekat till brottsmisstankarna. Däremot har han likt målsägande berättat att det funnits en konflikt om en tandklinik i Köpenhamn och bekräftat att en miljonskuld finns.

Han har vidare erkänt att han sökte upp mannen, då han hävdar att denne lurat hans mamma, och såväl slog som knivhögg honom. Däremot nekar han till att någon pistol funnits och att hans vänner gjort någonting. Både slagen och knivhuggen ska ha kommit spontant.

– Han är ju en stor och farlig man som styr Nörrebro, därför tog jag med två vänner, sa 35-åringen i ett förhör.

”Förtjänade ett ärr”

Vid samma tillfälle förklarade han att han inte försökt mörda mannen.

– Orsaken att jag drog kniven var att han ljög för mig. Jag tyckte han förtjänade ett ärr så att när han ser sig i spegeln skulle han påminnas om detta.

Den aktuella dagen skickades meddelande mellan 25-åringen och 35-åringen, innan mordförsöket, men de nekar trots det till att de känner varandra.

Kopplades till bilen

Båda två har däremot erkänt att de är, eller har varit, med i samma motorcykelgäng, i vilkas kläder de vid flera tillfällen också poserat i på sociala medier.

Ett flertal vittnen har berättat om hur där var tre män tillsammans med målsägande den 29 mars och att de därefter flydde i en bil. Den bil som knutits till platsen är också den som 25-åringen kört.

Efter mordförsöket har såväl målsägande som hans son och en vän vittnat om att de fått motta telefonhot från 35-åringen, som i sin tur hävdar att det är de som tagit kontakt för att hota honom.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE