Skolinspektionen hotar friskola i Malmö med dryga böter

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

Skolinspektionen hotar Thoren Business School i Malmö med böter om den inte kommer tillrätta med en rad brister i verksamheten.

Bland annat måste personalen ge elever mer stöd i undervisningen.

I dag uppfyller flera av dem inte målen, rapporterar Sydsvenskan.

Skolinspektionen anser att skolan har allvarliga brister i arbetet med särskilt stöd.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skolinspektionen anser att skolan har allvarliga brister i arbetet med särskilt stöd.

Skolinspektionen har påpekat att friskolan måste åtgärda allvarliga och omfattande brister i verksamheten upprepade gånger under ett års tid, sedan våren 2019, enligt tidningen.

Eftersom flera brister fortfarande inte har åtgärdats hotar nu Skolinspektionen skolan med en halv miljon kronor i vite om problemen kvarstår den 21 januari 2021.

För få undervisningstimmar

När Skolinspektionen besökte skolan i februari hade var femte tredjeårselev underkänt i så många kurser att de riskerade att inte få sin gymnasieexamen, enligt myndigheten som bedömer att skolan inte erbjuder eleverna särskilt stöd i tillräckligt hög grad. Skolan har inte heller informerat elever om deras rätt att gå om kurser som de blivit underkända i och har inte erbjudit dem tillräckligt många undervisningstimmar i en del kurser, enligt myndigheten.

Thorengruppen som driver Thoren Business School i Malmö har till och med slutet av sommaren på sig att överklaga beslutet.

Niklas Westman, informationschef på Thorengruppen, säger till Sydsvenskan att de ännu inte bestämt hur de ska gå till väga. Han är inte insatt i det enskilda fallet men kommenterar att bristerna kan bero på hög personalomsättning eller att skolan bytt ledning.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE