Uppsala

Efter skottlossningen i Gränby – polisen vädjar om tips

Av: 

Magnus Jansson Klarin

NYHETER

Polisen har fortfarande ingen misstänkt efter fredagens skjutning i Gränby där ett 20-tal skott avlossades och minst en person ska ha träffats.

Nu vänder man sig till allmänheten för att försöka få hjälp.

Polisens utredningar av de båda skjutningarna i Gränby förra veckan fortsätter med bland annat dörrknackning och vittnesförhör i området. Samtidigt vänder man sig till allmänheten för hjälp.

– De som blir skjutna pratar inte gärna, så vi är väldigt angelägna att komma i kontakt med andra som har sett eller hört något, säger poliskommissarie Catarina Bowall.

Vad kan du berätta om den senaste skjutningen som inträffade i fredags?
– Vi misstänker att det handlar om en pågående konflikt mellan olika kriminella gäng. Det är personer som går runt med skyddsvästar på sig. Det gör man inte för att man fryser, utan för att man är rädd.

Har ni någon misstänkt?
– Nej, vi har ingen gripen eller misstänkt ännu. Den här typen av utredningar har en tendens av att bli väldigt stora och ta lång tid, det är många vittnen som ska höras.

Enligt uppgifter ska ett automatvapen ha använts vid fredagens skjutning, är det någonting som du kan bekräfta?
– Av utredningstekniska skäl kan jag inte gå in på detta.

Ökad polisiär närvaro i Gränby

Efter förra veckans skjutningar har polisen ökat närvaron i området. Både med uniformerad polis i yttre tjänst, men också civil personal.

– Dels kommer vi att ha flera uniformerade poliser i området, men också civil personal, och vi hoppas att allmänheten söker upp oss. Det är också viktigt för tryggheten att vi finns på plats, fortsätter Catarina Bowall.

– Vi är som sagt väldigt angelägna om att allmänheten håller både öron och ögon öppna. Inte bara när det gäller förra veckans skjutningar, utan också i förebyggande syfte.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Uppsala kommun nekar asylsökande bidrag vid flytt

Tre maskerade män rånade 18-åring med tillhygge

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Våldsbrott

Gränby

Kriminella nätverk