Racingstjärnan byter karriär – och bygger nytt

Efter succéstarten väljer nu barndomsvännerna Victor Bouveng och Erik Gustavsson att bygga nytt.
Efter succéstarten väljer nu barndomsvännerna Victor Bouveng och Erik Gustavsson att bygga nytt.

Efter nio år på toppnivå utomlands valde racingstjärnan Victor Bouveng att vända hemåt för tävlingar i Sverige under förra säsongen.

Vid sidan om racingbanan har det gått minst lika snabbt för stjärnan som i slutet av 2018 valde att starta eget tillsammans med barndomsvännen Erik Gustavsson.

Båda har ett förflutet som bilförsäljare. För racingstjärnan Victor Bouveng var det dock mer av en sidoverksamhet till racingkarriären som så långt hade pekat spikrakt uppåt.

Men när Victor Bouvengs arbetsgivare valde att minska sin personalstyrka fick stjärnan tänka om, och tillsammans med barndomsvännen Erik Gustavsson valde man att starta BG Motor i slutet av 2018.

– Företaget jag jobbade för blev uppköpta och stod plötsligt med för mycket personal, och då var jag en av dem som fick sluta, säger Victor Bouveng som i efterhand knappast kan klaga över det tråkiga beskedet.

– Vad ska man säga. Vi har sålt 400 bilar bara under vårt första år, det har blivit en braksuccé. Detta trots att varken jag eller Erik var några stjärnelever när vi tog studenten på Celsiusskolan.

Victor Bouveng med en av sina många pokaler.
Victor Bouveng med en av sina många pokaler.

Omsatte närmare 40 miljoner första året

Redan första året omsatte företaget, som säljer begagnade bilar, närmare 40 miljoner kronor från sina blygsamma lokaler i Librobäck.

– Från början handlade det om att ställa våra tio bilar så att det såg ut som att vi hade fler bilar än vad vi egentligen hade. Nu är det precis tvärtom, nu tvingas vi tänka till hur vi ska parkera för att vi ska kunna få plats med alla bilar – och för att kunna få ut dem vid leverans, fortsätter Victor Bouveng som mer eller mindre har pausat racingkarriären efter miljonsuccén tillsammans med barndomsvännen.

– Jag och Erik kompletterar varandra väldigt bra, och vi har otroligt kul tillsammans. Även om jag fortfarande anser att jag är bland de snabbaste i världen så känns det här med att driva företag också väldigt roligt. Vi får se vad som händer med racingkarriären, men några tävlingar blir det nog framöver också.

Första skoptaget på den nya tomten i Fyrislund.
Första skoptaget på den nya tomten i Fyrislund.

”Lurade” till sig marken av kommunen

För bara ett par veckor sedan togs det första skoptaget i företagets nästa storsatsning, en helt ny bilhall i Fyrislund som ska stå klar under 2021.

– Vi hörde av oss till kommunen för att se om det fanns någon mark att köpa. Vi hade väl inga större förhoppningar om att det skulle bli av, men strax efter att vi hört av oss med en förfrågan ringde kommunen tillbaka och berättade att de hade en tomt på 4 000 kvadratmeter som vi kunde få köpa, säger Victor Bouveng och fortsätter.

– Vi drog till med att vi hade finansieringen klar och allt, men det hade vi inte. Men efter att ha vridit och vänt på allt så löste vi det till slut, och nu är arbetet på den nya tomten igång.

När blir det inflyttning?
– Någon gång under våren 2021 är tanken att vi ska bygga den nya bilhallen, men redan i år kommer vi att flytta verksamheten till den nya tomten.

Hur har ni påverkats av coronkrisen?
– Faktiskt inte så mycket. Vi säljer fortfarande ganska mycket bilar. I fredags hade vi rekord med fem sålda bilar under dagen. Människor måste ju fortfarande ta sig till och från sina hem, arbeten och annat, så jag tror att vår bransch inte påverkas lika mycket som vissa andra.

Publisert: