Över 850 miljoner elever är inte i skolan

TT-AFP

Publicerad 2020-03-18

Antalet fall av corona har stigit till 200 000. Här en man som justerar sin ansiktsmask på flygplatsen Heathrow i London. Arkivbild.

Över 850 miljoner studenter och elever hålls hemma från skolan på grund av coronapandemin enligt Unesco – som kallar situationen för en "utmaning utan motstycke".

Samtidigt har nu över 200 000 personer bekräftats smittade av coronaviruset i världen.

Nästan hälften av världens alla elever och studenter – över 850 miljoner barn och unga – är hemma från skolan, enligt FN-organet Unesco som kallar situationen en "utmaning utan motstycke" för utbildningen.

Totalt har skolor stängts i 102 länder och delvis stängt i ytterligare elva till följd av coronaviruset. Fler länder överväger eller planerar också att följa efter.

Sammanlagt har 200 000 människor bekräftats smittade i världen, enligt siffror från Johns Hopkins Universitet. Det faktiska antalet bedöms dock vara högre än de siffror som rapporteras.

Antalet döda i coronaviruset har stigit till över 8 000.

Dödsfallen i Europa har nu kommit i kapp och gått om antalet döda i Asien, där utbrottet startade i Kina, enligt en sammanställning från nyhetsbyrån AFP.

I Sverige har knappt 1 200 personer smittats och åtta som insjuknat har dött.

Rättad: I en tidigare version förekom ett felaktigt antal dödsfall i Sverige.

Följ ämnen i artikeln