Man anhållen misstänkt för våldtäkt mot flicka

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Polisen spärrade av ett område utomhus i Sigtuna kommun efter ett grovt brott på måndagskvällen.

En man har anhållits misstänkt för våldtäkt.

Enligt uppgift till Aftonbladet är brottsoffret en minderårig flicka.

Polisen larmades klockan 18.41 på måndagskvällen. Ett grönområde spärrades av och undersöktes under natten av polisens tekniker.

– Jag säger inte mer än att det är ett grovt brott, sa Johan Hallberg, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, natten mot tisdag.

1 av 3 | Foto: JAMSHID JAMSHIDI
Avspärrat område i Sigtuna kommun efter misstänkt grovt brott mot en flicka.

Flera källor uppger för Aftonbladet att brottsoffret är en minderårig flicka. Hon ska ha sprungit hem och slagit larm efter händelsen.

Knappt två timmar senare kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare. Den gripne ska vara en vuxen person som var obekant för flickan sedan tidigare.

– Jag kommenterar inte det. Vi har inlett förundersökning om ett grovt brott, i övrigt råder total förundersökningssekretess, sa Per Gerdin, förundersökningsledare vid polisen i region Stockholm Nord under natten.

På tisdagen meddelade polisen att man inlett en förundersökning om våldtäkt och att en gripen person anhölls under natten.

Polisens presstalesperson Ola Österling bekräftade även att den misstänkte är en man.

– Han är misstänkt för våldtäkt och det finns även fler brottsanmälningar mot honom i samma ärende. Vilka rubriceringar det gäller väljer vi att inte offentliggöra i nuläget, säger Österling.

Ett kort första förhör har hållits med mannen.

– Vi går inte in på vad han har sagt där, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Publicerad: