Eftersläckning pågår efter branden i Göteborg

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Adam Ihse/TT
Släckningsarbetet har pågått hela natten.

En kraftig brand rasade på vinden till ett lägenhetshus i Tynnered i Göteborg under lördagskvällen och natten.

Flera personer skadades efter att lågorna spreds från en balkong.

Strax före klockan 20 på lördagen började det brinna på balkongen till en lägenhet i huset med ett 80-tal boende. Räddningstjänsten lyckades släcka branden i själva lägenheten. Elden spred sig dock vidare till vinden.

Två yngre barn fanns i lägenheten där branden började, men klarade sig oskadda. Tre personer har förts till sjukhus med lindriga skador och en fjärde person har tagit sig till sjukhus på egen hand. Drygt 50 personer evakuerades under kvällen, men polisen uppger att de inte har exakta siffror i nuläget men att de tror att det rör sig om fler.

Vid midnatt konstaterades branden vara under kontroll men släckningsarbetet har fortsatt under hela natten.

Strax efter klockan sex på söndagsmorgonen uppgav räddningstjänsten i Storgöteborg för TT att nu pågår efterbevakning:

– Vi är på plats och kommer att vara kvar med två enheter ett tag till, säger Jonas Gill larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Polisen inledde tidigare på kvällen en särskild händelse för att frigöra resurser till att hantera branden.

– Vi jobbar på och försöker begränsa så inga obehöriga kommer in, så räddningstjänst och ambulans får fritt svängrum för sitt arbete. Det är mycket slangar, mycket folk ute, det brinner och blir gnistregn som ökar risken för att elden sprider sig ytterligare, sade polisens presstalesperson Christer Fuxborg tidigare under lördagskvällen.

Det är oklart vad som orsakade branden.

– Det ska ske en teknisk undersökning, men då måste branden vara helt släckt och det ska vara kallt på platsen, säger Ann-Christine Lövstrand, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Publicerad: