Trumps förslag mot corona: Spruta in rengöringsmedel

Här är Donald Trumps senaste förslag i kampen mot corona:

Att spruta in desinfektionsmedel i lungorna – eller lysa med starka ljusstrålar i kroppen.

– Som att städa inifrån, sa han på presskonferensen.

Under sin dagliga presskonferens föreslog president Donald Trump injektioner av desinfektionsmedel som möjlig behandling mot coronaviruset.

Det skedde efter att Bill Bryan, en representant från departementet för inrikes säkerhet, nämnde hur desinfektionsmedel som handsprit kan rengöra ytor från viruset.

USA:s president Donald Trump i slutet av pressträffen.
USA:s president Donald Trump i slutet av pressträffen.

”Som att städa inifrån”

– Jag har sett hur desinfektionsmedlet slår bort det på mindre än en minut. En minut. Finns det ett sätt att använda det som en injektion, som att städa upp inifrån? Det vore intressant att titta närmare på det, sa presidenten.

– Man ser vad det gör med lungorna, det har en stor effekt på lungorna. Så det vore intressant att kolla in det. Man skulle behöva använda läkare, men det låter... det låter intressant tycker jag, fortsatte president Trump.

Uttalandet fick under natten flera experter och läkare att tappa hakan.

– Tanken att injicera eller införa någon typ av städprodukt in i kroppen är oansvarigt och farligt, säger lungläkaren och globala hälsoexperten Vin Gupta till NBC News.

Handdesinfektionsmedel.
Handdesinfektionsmedel.

Bota med UV-ljus

Donald Trump lanserade även teorin om att värme och solljus kan råda bot på viruset inne i kroppen.

– Föreställ er att vi träffar kroppen med en otrolig, vare sig det är en ultraviolett eller bara väldigt kraftfullt ljus. Jag tror du sa att det inte kollats upp än men att du kommer att testa det. Då sa jag: föreställ dig att du tar in ljuset, in i kroppen? Genom huden eller på något annat sätt. Jag tror det kommer att testas också, sa presidenten och vände sig till Bill Bryan.

När en reporter från Washington Post frågade president Trump om vad han menade svarade han att han enbart var där för att presentera idéerna.

– Jag är president och du är fake news.

PODD Så nedmonterades Sveriges beredskap

Den svenska beredskapen har monterats ned rejält de senaste åren. Skälet är att vi inte känt oss hotade av en främmande makt. Därför har vi inte längre stora lager av till exempel skyddsutrustning och mediciner. Så hur ser beredskapen ut i landet och hur beredda var vi på den kris som vi nu går igenom? Det handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE