Coronapatientens rörande ord till vården

Publicerad:
Uppdaterad:
Nic Brown, 38, insjuknade snabbt i covid-19.
Foto: Privat
Nic Brown, 38, insjuknade snabbt i covid-19.

NYHETER

När coronasmittade Nic Brown, 38, vårdades på intensiven skrev personalen uppmuntrande budskap på en fönsterruta. När han senare skrevs ut tackade han dem med ett långt, hjärtevärmande, meddelande.

– Jag har aldrig sett så osjälviska människor, säger han.

Nic Brown, 38, blev ett av den amerikanska delstaten Ohios första coronafall. Han vårdades på intensiven och kämpade, tillsammans med sjukhuspersonalen, för att överleva. Under den påfrestande tiden fungerade fönsterrutan på dörren som en livboj.

– Varje dag skrev personalen upp mål som jag skulle nå, på fönstret. De peppade mig. En dag skrev någon: ”Vi ska få hem dig”, säger Nic Brown i ett inlägg på sjukhusets blogg.

Foto: Privat
Han fick hjälp av en ur personalen att tacka för allt de gjort.

Tackade med gripande meddelande

När han senare flyttades från intensiven ville han tacka för personalens fina ord. Nic fick hjälp att författa ett tackmeddelande på fönstret.

”Det här är den ruta som gjort mest avtryck i mitt liv. Jag har sett er jobba hårt för att hålla mig och andra vid liv utan att jag kunnat tacka er för tiden ni lagt ner. Och även om jag aldrig kommer få möjligheten att ge er samma kärlek och stöd så vill jag att ni ska veta att jag ser er alla som rockstjärnor”, skrev han i meddelandet.

”En andra chans”

Nic har sedan tidigare lidit av både astma och rubbningar i hjärtrytmen vilket ledde till att han insjuknade snabbt och kraftigt. Den 27 mars fick han lämna sjukhuset – frisk.

– Att bara få hämta mina två döttrar och krama dem… och krama om min fru. Det känns som att jag fått en andra chans i livet, säger Nic Brown i bloggen.

PODD Så slår corona mot nöjesvärlden

Nöjesvärlden står i stort sett still till följd av coronakrisen. Vad innebär det för artister och kulturarbetare och vilka drabbas hårdast? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Markus Larsson, rockjournalist Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE