Autistiske Connor, 8, grät vid skolstarten – fick stöd av Christian

avClaes Olsson

Skolstarten blev för mycket för åttaårige Connor. Han ställde sig i ett hörn och började gråta.

Då kom Christian fram för att hålla hans hand – och trösta honom.

1 av 2 | Foto: Courtney Moore
Åttaårige Connor, till vänster, grät vid skolstarten.

Bilden på åttaårige Connor och Christian har delats flitigt på Facebook. Den visar hur jobbig skolstarten kan vara, men också hur lite som egentligen krävs för att trösta någon.

Det var på en skola i amerikanska delstaten Kansas som Christian fick syn på Connor som stod och grät i ett hörn. Han gick då fram för att trösta honom – och tog tag i hans hand för att visa sitt stöd. Sedan gick de in i skolan och mötte terminens första skoldag tillsammans.

”Stolt över min son”

Det rörande ögonblicket delades sedan på Facebook av Christians mamma Courtney Moore.

”Jag är stolt över min son. Det är en ära att få uppfostra ett sådant kärleksfullt och godhjärtat barn. Han är ett barn med ett stort hjärta, första skoldagen började på rätt sätt”, skriver hon i inlägget.

Kan vara början på en lång vänskap

Bilden har nu över 44 000 gillamarkeringar och i kommentarsfältet tar hyllningarna aldrig slut. Connors mamma har också kommenterat inlägget. Där tackar hon Christian för den fina gesten.

”Den lilla pojken han hjälpte är min son och han är autistisk. Jag oroar mig varje dag för att han ska bli mobbad för att han är annorlunda och din son värmde verkligen mitt hjärta”, skriver hon.

Nu hoppas pojkarnas föräldrar på att det här bara är början på en lång vänskap.

ARTIKELN HANDLAR OM

Autism

Facebook

Kansas