Skånetrafiken nöjd med lösning kring tågstoppet

Resenärer köar till en ersättningsbuss på Malmö C under måndagsförmiddagen.
Resenärer köar till en ersättningsbuss på Malmö C under måndagsförmiddagen.

Mellan den 22 och 28 augusti är det totalstopp för tågtrafiken på södra stambanan mellan Malmö och Lund och ersättningsbussar har satts in.

Skånetrafiken upplever det som att ersättningstrafiken med bussar fungerar bra.

– Det har gått jättebra, säger Mats Olsson, verksamhetsutvecklare på Skånetrafiken.

Tågtrafiken ersätts med dels extraturer på regionalbussarna mellan Malmö och Lund och dels ersättningsbussar. Man har även satt in ersättningsbussar för Pågatågen i Burlöv, Åkarp och Hjärup.

– Det har gått jättebra, det rullar 80 ersättningsbussar mellan Malmö och Lund, och vi har satt in 20 regionbussar, säger Mats Olsson, verksamhetsutvecklare på Skånetrafiken.

”Inte någon extrem trängsel”

För att undvika trängsel på bussarna har man satt in informationsvärdar vid ersättningshållplatserna. Värdarna ska hjälpa resenärerna att hitta till rätt buss och se till att det inte blir för trångt på bussarna.

Ola Brunnström, som är huvudskyddsombud på Pågatågen, är informationsvärd under måndagen och menar att det verkar som att det gått ganska lugnt till.

– Det verkar inte som att det varit någon extrem trängsel, säger Ola Brunnström, huvudskyddsombud på Pågatågen. 

”Det ska vara ’space’”

På sin hemsida uppmanar Skånetrafiken att hålla avstånd och visa hänsyn till medresenärer. Skånetrafiken har även uppmanat resenärer att tänka efter om det är nödvändigt att resa under dagarna som arbetet pågår.

– Vi har också märkt ut på flera ställen att man ska hålla avstånd, har folk på plats, och lastar bara bussarna till hälften, så det ska vara ”space”. Sen om det kommer ett sällskap får vi hantera det på plats så att alla ska kunna komma med, säger Mats Olsson på Skånetrafiken.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN