Dramatenchefen: Fattade ett felaktigt beslut

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Alexander Larsson Vierth/TT
Dramatens chef Eirik Stubø säger i ett uttalande att han ska göra allt för att återupprätta förtroendet för teatern. Arkivbild.

Dramatens teaterchef Eirik Stubø vänder sig nu direkt till publiken via sociala medier efter den senaste tidens turbulens kring teatern.

I ett uttalande på Dramatens Facebooksida skriver han bland annat att han "starkt beklagar" att han "fattade ett felaktigt beslut" då han lät mannen som pekas ut i dokumentären "Älska mig för den jag är" fortsätta att medverka i teaterns uppsättningar. Dokumentären handlar om sångerskan Josefin Nilsson och hur hennes dåvarande pojkvän misshandlade henne på 1990-talet.

"Dramaten har genom det här förlorat mångas förtroende och jag ska göra allt för att återupprätta det förtroendet", säger han.

Mannen som pekas ut kommer inte att få fler uppdrag på Dramaten. Kritik har riktats mot ledningen från flera håll för hur man har hanterat ärendet sedan det framkommit att mannen trots att han varit föremål för en internutredning 2017 ändå fick fortsätta på teatern.

Publicerad: