Skogsbränder

Alla skogsbränder är begränsade

Glädje i New South Wales

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

Månader av kamp har gett resultat. Alla skogsbränder i New South Wales är nu begränsade, för första gången på hela brandsäsongen.

Brandförsvaret i den australiska delstaten New South Wales meddelar nu att samtliga bränder är begränsade. Det innebär inte att de är under kontroll – utan att brandkårerna är säkra på att de kan förhindra spridning.

Släckningsarbetet har underlättats tack vare flera dagar av konstant regn. Enligt tv-kanalen 7NEWS har Sydney just varit med om de regnigaste fyra dagarna sedan 1990.

– Det är väldigt goda nyheter. Alla bränder är inte släckta, det brinner fortfarande långt söderut men samtliga bränder är begränsade, säger talespersonen Rob Rogers i en video på Twitter.

Ministern: Sörjer hjältarna

25 personer har dött, fler än 2 400 hem har förstörts och över fem miljoner hektar mark har brunnit. Brandsäsongen har verkligen ärrat delstaten.

– Vi sörjer hjältarna vi aldrig kände och som var där när vi behövde dem som mest, sa David Elliott, minister med ansvar för räddningstjänst i New South Wales, på tisdagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Tjeckien–England. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Här syr barnen mjuka sängar åt brännskadade fladdermöss

ÄMNEN I ARTIKELN

Skogsbränder

Bränder

Australien

Sydney