Bussbolaget vann upphandlingen – största avtalet någonsin

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Mohlins buss tar över lokal- och skolbusstrafiken inom Region Uppsala.
Foto: Mohlins buss
Mohlins buss tar över lokal- och skolbusstrafiken inom Region Uppsala.

När Region Uppsala fick göra om upphandlingen valde företaget från Ljusdal att skicka in en ansökan – och vann miljardavtalet.

– Vårt enskilt största avtal någonsin, säger Robert Mohlin, Vd för Mohlins bussar, som tar över lokal- och skolbusstrafiken i länet.

Det blir en helt ny aktör som tar över lokal- och skolbusstrafiken inom Region Uppsala. När upphandlingen nyligen avslutades stod Mohlins bussar från Ljusdal som vinnare. Ett företag som från början inte ens var med i upphandlingen.

– Vi förlorade en upphandling i Jämtland, och när vi började leta alternativ hade precis Region Uppsala gått ut med att de skulle göra om sin upphandling. Så vi skickade in en ansökan – och vann, säger Robert Mohlin, Vd för Mohlins bussar, som tar över lokal- och skolbusstrafiken.

Foto: Mohlins buss
Mohlins buss tar över lokal- och skolbusstrafiken inom Region Uppsala.

”Vårt enskilt största avtal någonsin”

Avtalet med Region Uppsala, som sträcker sig till minst 2029 och med en chans till förlängning med ytterligare fyra år, är värt cirka 130 miljoner per år. Ett avtal värt dryga miljarden – alltså.

– Det är vårt enskilt största avtal någonsin, fortsätter Robert Mohlin vars långfärdsbussar ”Härjedalingen” redan rullar genom Uppsala.

Vad innebär det här avtalet för Mohlins bussar?
– För det första är det väldigt kul att komma in i uppland och jobba där. Strategiskt ligger regionen väldigt bra för oss, och just skoltrafik är det vi är absolut bäst på och där vi har mest rutin med tanke på att vi har lång erfarenhet av att köra skoltrafik i Härjedalen och Jämtland.

”Vi kommer att kontakta alla lokala bussföretag”

Det nya miljardavtalet med Region Uppsala börjar gälla först nästa år, fram tills dess ska alla pusselbitar falla på plats för Mohlins buss.

– Avtalet med regionen innebär att vi skapar ett helt nytt verksamhetsområde, en gren inom företaget som blir driftområde uppland där vi också kommer att tillsätta en ny chef.

Kommer ni att klara av uppdraget?
– Det är jag övertygad om. Vi har tio månader på oss att få allt på plats. Så fort avtalet är påskrivet, vilket det blir inom kort, kommer vi att kontakta alla lokala bussföretag. Det här uppdraget kräver både bussar och mycket ny personal.

ANNONS

Storsäljare

Uppsala

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE