Uddevalla

Wilmas mamma: Jag trodde det värsta

Av: 

Sara Milstead

NYHETER

17-åriga Wilma Andersson försvann i november 2019 i Uddevalla.

Polisen fattade tidigt misstankar om att hon mördats.

Nu talar hennes mamma ut för första gången.

– Jag har så svårt att förstå hur man kan göra så mot Wilma. Hon var en glad och sprallig person, påhittig, säger mamma Linda Andersson till Efterlyst.

Det har gått drygt tre månader sedan 17-åriga Wilma Andersson försvann i Uddevalla. Hennes försvinnande ledde till ett stort sökpådrag och polisen misstänkte tidigt att hennes pojkvän var inblandad i fallet.

Wilmas mamma anade direkt att någonting var fel.

– Jag kände med en gång att det här är inte likt Wilma för att hon hade svarat i telefonen eller ringt upp, säger hon i programmet.

– För min del så trodde jag det värsta, men många runt mig hade ändå hoppet på något sätt att hon fortfarande levde. Men jag kände att det gör hon inte. Och jag vet inte varför om det är en mammakänsla eller någonting som gör ju att man känner på sig saker, sen hoppades jag ju att jag hade fel, men nu hade jag inte fel.

Efterlystes

Wilma efterlystes av Missing People och av FIKK, som tillsammans med Polisen letade efter hennes kropp, i stora delar runt Uddevalla samt runt pojkvännens bostad.

Efter ytterligare två veckor gjorde polisen så ett genombrott – en kroppsdel påträffades som gjorde att utredarna kunde konstatera att flickan inte längre var vid liv.

Det var ett traumatiskt besked för de anhöriga.

– Jag har ganska många minnesluckor där. Jag vet att jag föll ihop och det gjorde så ont, den smärtan går inte att beskriva, säger Linda Andersson.

– Det gjorde jätteont i kroppen. Det kändes som att nu lägger kroppen av. Nu liksom, det är slut. Man har letat och hållit sig uppe på någon slags överenergi och kroppen lade bara av, berättar hon för Efterlyst.

Linda Andersson, mamma till Wilma.

Pojkvännen häktad

Resten av Wilmas kropp har fortfarande inte hittats och ovissheten om vad som har hänt flickan plågar familjen. Hennes pojkvän sitter i dag häktad för mord och polisen har avslutat sökinsatsen efter övriga kvarlevor.

– Man vill ju bara hitta Wilma, det känns så konstigt att inte kunna begrava hela, liksom hela Wilma, att någonstans därute så finns hon. 

Linda hoppas att tips ska komma in som löser mysteriet om vad som hände Wilma och ger familjen frid.

– Vi kommer aldrig sluta. Vi kommer aldrig ge upp att hitta Wilma så är det. 

”Helt omänskligt”

– Min största önska är bara att är det någon som vet någonting att kunna hjälpa oss på något sätt att gå vidare så hör av er, för det är helt omänskligt att vi ska behöva gå igenom allt detta.

Hon plågas av tankar om vem som kunnat göra Wilma illa och varför. 

– Jag har så svårt att förstå hur man kan göra så mot Wilma. Hon var en glad och sprallig person, påhittig. Vi kommer aldrig mer få prata med henne, vi kommer aldrig mer få se henne, eller umgås med henne, eller hon är borta. Nu vädjar jag verkligen om ni vet någonting, så hör av er, säger hon.

Efterlyst sänds klockan 20:00 på TV3 och Viafree.

Vet du något om händelsen? Ring 08-702 00 90 eller polisen på 114 14.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Åklagaren: Har gett upp hoppet om att hitta Wilmas kropp

Misstänkt för mord på Wilma begärd omhäktad

ÄMNEN I ARTIKELN

Uddevalla

Mord

Familj