Massaker i Papua Nya Guinea

avTT

Foto: AP/TT
Premiärminister James Marape. Arkivbild.

Minst 16 kvinnor och barn har dödats i en by i Papua Nya Guinea, rapporterar australiska ABC. Massakern ska ha utförts i byn Karida i Hela-provinsen i måndags, enligt guvernören Philip Undialu.

Det är oklart vad som låg bakom våldet, men det kan röra sig om en hämndaktion till följd av konflikter mellan olika etniska grupperingar i området.

– Vi har aldrig hört om strider mellan grupper i det här området, det verkar ha spillt över från ett bråk som inträffade i ett annat område, som ingen hade räknat med, säger Undialu till ABC.

En tjänsteman från hälsodepartementet som besökt byn uppskattar det som att åtta av de dödade var under sexton år, och att två av de mördade kvinnorna var gravida.

Premiärminister James Marape skriver om händelsen på Facebook och kallar det "en av de sorgligaste dagarna i mitt liv". Han hävdar att han länge försökt att få fler poliser till provinsen, där 60 polismän i dag ska upprätthålla lag och ordning i ett område med 400 000 människor.

Han avslutar med att hota kriminella som dödar andra att han inte är rädd att ta till de kraftigaste åtgärderna som lagen tillåter:

"Jag kommer ta er", skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM