Flygkraschen i Umeå

Polisens tack till Umeåborna: ”Känns inte tillräckligt”

Av: 

Lovisa Sars

NYHETER

Nu tackar polisen alla som hjälpt till under insatsen efter den tragiska flygkraschen i Umeå förra helgen som krävde nio människors liv.

”Många privatpersoner har varit till värdefull hjälp” skriver Polisen i Umeå på Facebook.

I söndags dog nio människor när ett flygplan kraschade på ön Storsandsskär i Umeälven. Nu vill polisen i staden rikta en hälsning till alla människor som hjälpt till efter katastrofen.

”Vi var snabbt på plats tillsammans med våra blåljuskollegor. Initialt för att rädda liv, men vi tvingades tyvärr snart ställa om till andra fokus då inget liv fanns att rädda.” skriver polisen på Facebook.

Nio personer omkom när ett enmotorigt flygplan kraschade på ön Storsandskär i Umeälven. Ombord fanns en pilot och åtta fallskärmshoppare. Polisen och räddningstjänst i närheten av olycksplatsen.

”Har gjort stor skillnad”

Det är en uppenbart berörd poliskår som vill framföra sina kondoleanser till de anhöriga och befolkningen i Umeå.

”Denna korta text är svår att skriva, för vi vill säga så mycket till så många. Vi vill dels tacka alla som på olika sätt varit, eller fortfarande är, en del av arbetet efter denna händelse.”

De avslutar meddelandet med att uttrycka sin tacksamhet till alla privatpersoner som hjälpte till på ett eller annat sätt under insatsen.

”Många privatpersoner har varit till värdefull hjälp. Både genom egna arbetsinsatser, men också genom att de lånat ut utrustning under arbetet. Var och en av er har gjort stor skillnad. Ett ord känns definitivt inte tillräckligt, men vi säger det ändå. Tack!”


PODD: Teorierna bakom flygolyckan i Umeå

Aftonbladet Daily går igenom den tragiska olyckan i Umeå där nio personer omkom efter att det enmotoriga flygplanet störtat. Det är den sjunde allvarligaste flygolyckan i Sveriges historia, och den allvarligaste sedan 1989.

– Flygplanet har kommit i en spiralrörelse och då utvecklats stora g-krafter. De som är ombord på planet blir då klistrade mot vad de då befinner sig vid och kan inte ta sig ut, säger Jan Ohlsson, journalist och flygexpert som menar att det finns en mängd orsaker som kan ligga bakom olyckan.

 Lyssna  iPhone  Acast  Spotify

 

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Minnesenhet hittad efter flygkrasch i Umeå

ÄMNEN I ARTIKELN

Flygkraschen i Umeå

Sociala medier

Umeå

Polismyndigheten