Hundar

Hittade rakblad i nya hundleksaken

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

Björn Jensen köpte hem en ny leksak till sin hund Cuba. När han såg vad som fanns inuti fick han en chock – någon hade stoppat in ett rakblad.

– Om man kommer på att göra något sådant måste man vara en sjuk människa, säger han.

I fredags köpte Björn Jensen en hundleksak i form av en liten plastgris som låter på affären Dollarstore i Sjöbo. När han skulle ge den till sin schäferhund Cuba kände han att det var något löst i den.

– Jag trodde att det var pipan som hade lossnat. Jag märkte det precis innan jag skulle ge den – den var 10–15 centimeter från näsan.

Björn, som inte ville att Cuba skulle svälja pipan, tog av huvudet på grisen. Då såg han att pipan var hel. Det han hällde ut i handen visade sig vara något helt annat – nämligen ett rakblad.

– Jag fick en chock. Jag har en jättefin hund, säger han och fortsätter:

–Jag tänkte på vad som hade kunnat ha hänt. Han hade kunnat skurit av tungan med den, han hade kunnat svalt den och skurit upp alla tarmar ju.

”Hittade sex stycken till rakblad”

Björn kontaktade butiken direkt där personalen blev minst sagt lite chockade. De gick igenom de andra plastgrisarna.

– De hittade ytterligare sex i affären som var preparerade med rakblad. Det var alltså sju stycken med min gris.

Butiken gjorde en polisanmälan. Kommunpolis Johan Sandelin tycker att tilltaget är mycket upprörande.

– Någon har skruvat loss huvudena på leksaksgrisarna, stoppat in rakbladen och satt på huvudena igen, säger han till Ystads Allehanda.

Enligt Björn ska butiken gå igenom övervakningskameran.

– Man får hoppas att de hittar något på bandet och att förövarna blir tagna så att de inte kan hålla på i en annan affär, säger han och fortsätter:

– Det tar tid att skilja huvudet från kroppen och lägga i sådana grejer. Om man kommer på att göra något sådant måste man vara en sjuk människa.

ANNONS

Stoppa myggen i sommar! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel!

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hundar