Ilskan mot Liseberg: ”Rovdrift på människor”

Publicerad 2024-07-10 19.50

Jimmy Persson, 27, och mamma Marie Persson, 57, besökte ett fullsmockat Liseberg på tisdagen.

Köerna ringlar sig långa på Liseberg.

Men nu har besökarna fått nog av att stå på led i timmar.

– De packar in alldeles för många människor, säger 27-åriga Jimmy Persson.

På tisdagen åkte Jimmy Persson, 27, och mamma Marie Persson, 57, från Katrineholm till Liseberg för att åka karuseller.

Men väl på plats fick de en chock av trängseln och köerna till parkens attraktioner.

Och de är inte ensamma.

På Trustpilot haglar recensionerna från besvikna besökare in.

”Totalt på hela dagen så hann ena pojken åka 1 gång. Vi har alltså betalat 3 500 för ETT karusellåk. Liseberg måste begränsa antalet gäster!!!”, skriver en besökare.

”Vi fick vänta till 17-tiden för att kunna äta lunch sittandes och då satt vi mest och tyckte synd om den sönderstressade personalen. Rovdrift på människor, såväl barnfamiljer som vill ha en rolig dag och unga sommarjobbare. Ledningen borde skämmas”, skriver en annan.

Under Jimmy och Maries nio timmar i parken hann de med att åka fem attraktioner. Resten av tiden tillbringades i vad de beskriver som ett kökaos.

– Det var irriterat och flera som surnade till. Det stod att det var 60–80 minuters kö, men jag uppfattade det mer som en och en halv till två timmar. Man betalar ganska mycket pengar för att åka dit och vill ha ut så mycket av sitt besök som möjligt, säger han.

Lisebergs nöjesfält i Göteborg.

Jimmy är tveksam till om det blir några fler besök på Liseberg i närtid.

– Jag är ganska besviken. Jag har varit där flera gånger de senaste åren, men nu funderar jag på om nästa besök blir vid en annan tidpunkt. De packar in alldeles för mycket folk och bemöter det inte heller på sociala medier när man skriver till dem. Det är bara standardsvar, det är ganska ynkligt.

Enligt Liseberg beror de långa köerna på att det är högsäsong och fint väder.

– Liseberg är en väldigt väderberoende verksamhet. På måndagen hade vi 10 000 besökare och i går var det 27 000. Det är ingen ovanlig siffra för en dag i juli och vi försöker göra vårt allra bästa för att alla ska få så bra besök i parken som möjligt, säger Clara Nilsson, pressansvarig på Liseberg, och fortsätter:

– Vi försöker också vägleda våra gäster, de som kom sent till biljettkassan i går försökte vi informera om att det var många besökare i parken. Men det är en svår balansgång och många som åkt långt och ställt in sig på att gå på Liseberg. Så om vi skulle stänga tidigare skulle det inte heller bli så populärt.

Clara Nilsson uppmanar de som vill besöka Liseberg att välja en dag när vädret inte är på topp för att få en lugnare dag i parken.

– En solig dag i juli är då de allra flesta vill komma hit. Men som i dag när vi haft ett par skurar får man en fantastisk dag. Man kan också komma tidigare eller senare på säsongen eller komma på en söndag eller måndag då det oftast är lugnare.

Följ ämnen i artikeln