Två nya bilar i beslag efter mordet på Lövgärdet

Polisen har fortfarande inte gripit någon för det kallblodiga mordet på Lövgärdet i norra Göteborg – och vapnet som hittades på en lekplats har ingenting med skjutningen att göra.

De beskeden kom från polisen på fredagsmorgonen.

Samtidigt har ytterligare två bilar har tagits i beslag.

Ett dygn har gått sedan en lärarvikarie sköts till döds med ett stort antal skott på parkeringen vid Lövgärdesskolan. Polisen har fortfarande inte gripit någon misstänkt – men flera personer har tagits in till förhör.

– Vi har hämtat in två personer som har förhörts och sedan släppts. De är inte misstänkta, säger Hans Lippens, presstalesperson på polisen i region Väst.

Han fortsätter:

– Det är inte ovanligt att folk tas in till förhör i sådana här utredningar. Det kan röra sig om folk som funnits i närområdet eller vittnen.

Totalt tre bilar i beslag

På torsdagskvällen kunde Aftonbladet rapportera att ett vapen hittats på en lekplats i närheten av mordplatsen. Polis tog vapnet i beslag. På fredagsmorgonen kom dock beskedet att det inte har något med dödsskjutningen att göra.

Sedan tidigare är det känt att polisen under fredagen beslagtog en bil. Nu har ytterligare två fordon, som bedöms vara av intresse för utredningen, tagits i beslag.

Polisen knackade dörr

Under dagen har polisens förhör fortsatt. Patruller har även knackat dörr i området.

– Vi försöker skapa oss en bättre bild av vad som hänt och ska bland annat prata med flera vittnen. Vi hoppas att de kan ge oss tydligare signalement på de misstänkta. Eftersom det är en hel del minderåriga som sett detta så är det en speciell situation. De förhören sköts av specialutbildad personal, säger Hans Lippens.

Läraren sköts av två maskerade personer. De försvann från platsen i en mindre Renault, sannolikt av modell Clio. Bilen är blåmetallic och sannolikt falskskyltad, enligt polisen.

Publisert:

LÄS VIDARE