Polisens hyllning till lokalbor: ”Ni kan ha räddat liv”

1 av 2 | Foto: TT
Polisen hyllar allmänheten.
NYHETER

Tack vare allmänhetens uppmärksamhet och vilja att larma kunde polisen rädda liv i helgen.

I lördags inträffade två händelser där polisen i södra Fyrbodal på västkusten fick rycka ut. I ett Facebookinlägg tackar de dem som larmade polisen och menar att händelserna nog inte klarats upp utan allmänhetens hjälp.

Den första händelsen inträffade på Tjörnbron.

En förare i ett fordon vägrar stanna för oss efter att vi gjort stopptecken. Föraren kör iväg i riktning mot Tjörn i mycket hög hastighet. Över spärrlinjer och i mötande trafik kör föraren om framförvarande fordon. Olyckan var inte långt borta och vi var tvungna att släppa fordonet för att inte någon olycka skulle inträffa”, skriver de inlägget.

Efter att polisen släppt jakten på bilen hörde flera av sig till ledningscentralen för att säga att de sett hur bilen dumpats och vilka som lämnat den. Tack vare allmänhetens iakttagelse kunde de gripa två personer: ”Föraren rapporteras för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning samt narkotikabrott eget bruk. Passageraren rapporteras för narkotikabrott eget bruk”.

”Allmänheten är våra ögon”

Även den andra händelsen rörde en person som kört iväg påverkad i sin bil. Efter flera inkommande samtal kunde polisen snabbt stoppa bilen. Det visade sig att föraren blåste klart över gränsen för grovt rattfylleri. Innan föraren fördes till sjukhus fick polisen höra: ”Ni kan ha räddat mitt liv”.

Polisen menar att allmänheten kan ha räddat liv då de reagerade.

Tillsammans med ER gör vi våra samhällen tryggare och säkrare för alla att leva och bo i”.

– Allmänheten är våra ögon, vi kan inte vara överallt hela tiden. Hade folk inte ringt oss hade vi inte löst så mycket, säger Nils Hermansson, stationsbefäl i Uddevalla, till GT som också uppmärksammat inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Fyrbodal