Kassören tar över som ordförande i Transport

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Efter Aftonbladet och 200 sekunders avslöjande om spritnotor och vidlyftiga resor avgick ordföranden Lars Lindgren.

Nu har Transportarbetareförbundet valt Tommy Wreeth till ny ordförande – som var kassör under tiden som oegentligheterna pågick.

– Det är sånt som har varit. Jag vill titta framåt och att det här förbundet går ut och jobbar för våra medlemmar, säger Tommy Wreeth.

Transports nya ordförande Tommy Wreeth.
Transports nya ordförande Tommy Wreeth.

Transportarbetareförbundet valde på söndagen en ny ordförande.

På deras kongress utsågs Tommy Wreeth till den person som ska leda förbundet under de kommande fem åren.

Med gedigen bakgrund inom åkerinäringen säger han sig kunna bidra med erfarenhet och kompetens, skriver Transport i ett pressmeddelande.

– Det känns jättebra, man är rätt tagen. Det har varit en process för vårt förbund där det hänt både det ena och det andra, men det känns oerhört bra att ha fått medlemmarnas förtroende, säger Tommy Wreeth.

Avgick efter spritnotor

I dag vill Tommy Wreeth inte kommentera den förra ordföranden Lars Lindgrens avgång.

– Det är sånt som har varit. Jag vill titta framåt och att det här förbundet går ut och jobbar för våra medlemmar, säger Tommy Wreeth.

I mars avslöjade Aftonbladet och 200 sekunder att Transportarbetareförbundets ordförande Lars Lindgren druckit och bjudit på starksprit för förbundets pengar – trots att han kritiserat lokala förbund som gjort just detta.

Lindgren tog även med en vän på resor och registrerade inte de privata resor som han gjorde med fackförbundets bil.

Dagen efter Aftonbladets första publicering avgick Lars Lindgren.

Var tidigare kassör

Tommy Wreeth har varit medlem i Transportarbetareförbundet sedan 1987, och har suttit i verkställande utskottet sedan 2009.

Den nyvalda ordföranden var kassör i förbundet under tiden som Lars Lindgrens oegentligheter pågick, och Tommy Wreeths namn fanns med på vissa av spritnotorna.

Men han tycker inte att han borde gjort något annorlunda i sin roll som kassör.

– Efterklok kan man alltid vara. Vi har påbörjat ett arbete där vi ska ta fram tydliga regler som blir enklare att förhålla sig till. Och det gjorde vi direkt när Lasse valde att avgå, säger Tommy Wreeth.

Beslut om nya policys kommer fattas på kongressen senare i veckan, så han vill inte spekulera i hur de kommer se ut.

– Det vore ju dumt att föregå kongressens beslut. När vi är färdiga på torsdag så kommer vi intensifiera det arbetet, att få klara och bra policys som är lätta att förhålla sig till, säger den nyvalda ordföranden Tommy Wreeth.

Publicerad:

LÄS VIDARE