Äldre kvinna död i radhusbrand

Publicerad 2017-06-08

En äldre kvinna har avlidit efter en brand i ett radhus i Knivsta.

Hennes man skadades allvarligt i branden men tillståndet uppges vara stabilt.

Tidigt torsdag morgon fick räddningstjänsten den kraftiga branden under kontroll.

Paret befann sig i huset när branden misstänks ha startat i en bastu strax efter midnatt. Snart slog lågorna ut från taket. Rökdykare lyckades hämta ut kvinnan, men hennes skador var för svåra. Hon konstaterades senare avliden på sjukhus. Hennes anhöriga är underrättade.

Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid polisen region Mitt, säger att mannen är förd till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Skadorna visade sig vara värre än vad som först befarats.

– Hans skador har värderats om, säger Torbjörn Karlsson.

I en presskommuniké från akademiska sjukhuset strax innan klockan 12, beskrivs mannen som allvarligt skadad men tillståndet är stabilt.

Nio bostäder evakuerades

Vid tretiden uppgav polisen att nio bostäder hade evakuerats och delar av området spärrats av. Räddningstjänsten arbetade fortfarande med släckningsarbetet och spridningsrisken bedömdes som hög.

Två timmar senare var branden under kontroll. Då var en av de fem bostäderna i radhuslängan totalförstörd och en andra hade mindre skador.

– En tredje har man haft som begränsningslinje för att branden inte skulle gå vidare, så den har lite småskavanker. Nu är det bara små glödbränder kvar. Det är verkligen jättebra jobbat att man lyckats hindra denna brand från att sprida sig vidare, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer upprättas.

Följ ämnen i artikeln