Emils katt sköts till döds – med ett luftgevär

1 av 4
NYHETER

Katten Sigrid, åtta månader, hade precis börjat gå ut själv när hennes ägare Emil Lindström hittade henne blodig och orkeslös på trappan. Hon hade blivit skjuten, skriver Expressen.

Här om dagen när 19-åriga Emil Lindström från Klippan skulle åka och handla släppte han ut katten Sigrid. Det var tredje gången hon skulle få gå ut alldeles själv. Dagen efter tog hennes liv slut.

– När jag kom hem hittade jag henne blodig på trappan. Hon kunde knappt andas, berättar han för Aftonbladet.

Emil och hans pappa åkte med Sigrid till veterinären på en gång, väl där verkade läget vara stabilt.

– Alla trodde att hon hade hamnat i slagsmål med ett annat djur och att blodet kom från ett bett. Men djursjukhuset ville ha kvar henne under natten för uppsyn.

”Tänk att en människa kan göra såhär”

Men morgonen därpå visade röntgenbilderna någonting helt annat. I hennes en lunga hittades en kula från ett luftgevär och blodet kom från ett hål, lika stort som en femkrona, i luftstrupen. Hennes liv gick inte att rädda. Dagen efter var Sigrid tvungen att avlivas.

– Jag känner mig ledsen, det är så tomt, säger han och tillägger:

– Tänk att det är en människa som kan göra såhär, skjuta ett djur i ett villakvarter.

Nu vill familjen varna andra kattägare i området och Emil vill uppmana Klippanbor att höra av sig till polisen om de ser någonting misstänkt.

– Det är inte mycket mer vi kan göra nu. Jag har satt upp lappar överallt, men ingen har någon mer information. Jag hoppas att den som gjorde det vågar erkänna sitt fel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter

Klippan