Apples Face ID hackat av säkerhetsfirma

Foto: TT
AP:s reporter Nick Jesdanun testar Face ID, som inte fungerade på de nedre bilderna.

avClara Öhrn

NYHETER

Chansen att bryta sig in en Iphone X är en på miljonen, enligt Apple.
Men mobiljättens ansiktsigenkänning kanske inte är lika säker som du tror.
Nu har en säkerhetsfirma lyckats hacka Apples Face ID, med hjälp av en 3D-mask, skriver Phonearena.

Säkerhetsfirman Bkav påstår sig ha listat ut hur Apple arbetar med artificiell intelligens. Med hjälp av en 3D-ansiktsmask har företaget lyckats hacka sig in i en Iphone X via telefonens ansiktsigenkänning, Face Id, skriver Phonearena.com.

Använde 3D-mask

Enligt Apple är risken att en främmande människa skulle kunna bryta sig in i telefonen via Face ID en på miljonen. Säkerhetsfirman har lurat ur hur mobiljätten använder sig av artificiell intelligens och har på så vis lyckats lura funktionen. Nu riktar de skarp kritik mot Apple och menar att de litar för mycket AI.

Masken som användes i försöket skapades med hjälp av 3D och silikon och kostade 150 dollar att tillverka och säkerhetsfirman menar att en liknande mask enkelt skulle kunna användas för att komma åt känslig information från företagsledare och politiker.

Enligt Bkav är fingertryckssensorer fortfarande det säkraste biometriska sättet att hålla borta obehöriga från din telefon.

Känner igen förändringar

Reportern Nick Jesdanun från amerikanska AP testade, även han, Apples ansiktsigenkänningsfunktion. Funktionen ska vara så pass smart att den registrerar ditt ansikte varje gång du använder den. Det innebär att telefonen ska registrera hur ditt ansikte förändras, till exempel om du skulle bestämma dig för att låta odla en mustasch.

Tre stora frågor om Iphone X 00:27
ARTIKELN HANDLAR OM