Minns ni för ett år sedan…

Aftonbladets fotograf Jimmy Wixtröm har dokumenterat hur livet har förändrats efter ett år med coronarestriktioner.

Coronapandemin

Bilder påminner oss om historien. Men historien behöver inte ligga långt tillbaka i tiden för att ändå kännas overklig och främmande.

I snart ett år har pandemin tvingat oss att leva med restriktioner.

När vi nu blickar tillbaka på vad vi gjorde för ett år sedan känns det som att vi levde i en annan tid.

En tid där man umgicks i större sällskap, träffade nya människor, drack alkohol hur sent man ville och skrek hejaramsor på läktarna.

Den tiden är inte nu. Den tiden var då.

Här är en tillbakablick till den tid vi nyss levde i, men som just nu känns som historia.

Riksdagen

Under partiledardebatten i januari förra året var plenisalen full, som den brukar vara. Men pandemin har påverkat oss alla. Det gäller även för höga politiker som fattar viktiga beslut. Nuförtiden ser den oftast ut så här.

Stockholm Waterfront

Den 7 mars 2020 körde Sparkling Stockholm det sista stora eventet i Stockholm Waterfronts gigantiska lokaler. Ett arrangemang med 4 000 gäster.

Sedan dess har lokalerna stått tomma mycket, även om det under pandemin har fungerat som mottagning för antikroppstest mot covid-19. Man hoppas även på att kunna genomföra vaccinationer inom kort.

Djurgården Hockey

Djurgården möter Örebro på ett nästan fullsatt Hovet i Stockholm den 25 januari 2020. Det är en folkfest och Djurgården vinner med 4–1.

Drygt ett år senare känns det främmande. Spelarna har fått vänja sig vid tysta arenor med tomma stolar, som här mot Växjö den 6 februari 2021.

Aula Magna

Stockholms universitets spektakulära aula har plats för nästan 1 200 personer. 21 januari 2020 fylldes den vid en välkomstceremoni för internationella studenter. Sedan restriktionerna infördes har den mestadels stått tom, även om det har genomförts mindre arrangemang och flera digitala föreläsningar.

Café Opera

Nattklubbslivet var i full fart i februari 2020. När restriktionerna kort därefter infördes tvingades nattklubbarna göra stora förändringar.

- Vi drev verksamheten i mindre skala från maj till november. Men sedan dess har lokalerna stått helt tomma, säger Jonas Ghauri, nattklubbchef på Café Opera i Stockholm.

ANNONS EXTERN LÄNK

Klicka hem dina munskydd enkelt här - handla hos MEDS.

MEDS

Av: 

Jimmy Wixtröm

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktör: Sebastian Laneby och Lisa Andersson
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschefer: Karin Schmidt, Lotta Folcker
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET