Hunter Biden hotades med vräkning av svensk myndighet

House of Sweden har några av Washington DC:s mest exklusiva kontorslokaler – där en av hyresgästerna tidigare var presidentsonen Hunter Biden.

Men det slutade med ett storbråk mellan Hunter Biden och svenska Statens fastighetsverk, skriver Dagens Nyheter.

Bland annat ska Biden ha smugglat in en ung kvinna i den exklusiva kontorssviten.

House of Sweden är en mycket exklusiv kontorsbyggnad i USA:s huvudstad och är tänkt att vara Sveriges fönster mot Amerika. Byggnaden administreras av den svenska myndigheten Statens fastighetsverk, och hyr förutom lokaler till svenska och isländska ambassaden också en konferensanläggning och kontor.

Under en kort tid 2017 var en av hyresgästerna den nuvarande presidentsonen Hunter Biden. Men Dagens Nyheter kan i dag rapportera att hyrestiden avslutades med ett storbråk mellan Statens fastighetsverk och Biden.

Bara någon månad efter att presidentsonen hade flyttat in svit 507 i byggnaden, med en hyra på omkring 400 000 kronor i kvartalet, började det gnissla mellan parterna.

Joe Biden med sonen Hunter.
Joe Biden med sonen Hunter.

Smugglade in ung kvinna

Hunter Biden ska vid upprepade tillfällen ha släppt in besökare via en bakväg. Något som strider mot säkerhetsreglerna som säger att alla besökare måste passera genom huvudentrén och dess metalldetektorer.

”Det har återigen kommit till min kännedom att det verkar som att besökare fått tillgång till nummer 507 genom den nordliga entrén efter kontorstid – då vi har videoövervakning dygnet runt i hela byggnaden. Hjälp oss att hålla byggnaden säker genom att följa House of Swedens regler”, skriver Statens fastighetsverk i ett mejl till Hunter Biden som DN har plockat ut.

Enligt Dagens Nyheter skulle bland annat en ung kvinna och en hemlös vän till Biden ha smugglats i byggnaden.

House of Sweden i Washington.
House of Sweden i Washington.

Anklagar myndigheten för rasism

Det här blev starten på ett utdraget bråk. I ett mejl anklagar Biden personalen på House of Sweden för att vara rasister och för att diskriminera hans gäster.

”Om NN har ett problem med mina gästers ras eller klädsel tycker jag att vi alla ska sätta oss och prata om det med en advokat närvarande”, skriver Hunter Biden i ett mejl enligt tidningen.

Hotas med vräkning

Några veckor senare meddelar Hunter Biden att han vill säga upp hyreskontraktet i förväg. Något som Statens fastighetsverks går med på.

Men efter det slutar Biden svara på myndighetens mejl och till slut hotas han med vräkning från byggnaden. Hyran betalas till slut genom den innestående säkerhetsdepositionen, kontraktet hävs och Hunter Biden flyttar ut ur den exklusiva sviten.

Publisert: