Till slut tröttnade han – och gick med i Trump-singles.com

NYHETER

NEW YORK. När ännu en date helt sonika reste sig och gick så fort hon fick klart för sig att han är Trump-supporter gav Peter, 41, upp.

Dagen efter registrerade han sig på ˝Trump Singles” – en dating-sajt för konservativa  som blivit social paria för att de sympatiserar med den nye presidenten.

Att en sådan alls existerar säger åtskilligt om turbulensen i den nya amerikanska verkligheten. 

Konservativa och/eller republikaner har aldrig haft det helt lätt i New York City.

Inte i Los Angeles eller San Francisco eller Boston heller.

De stora städerna längs kusterna är och förblir monumentala liberala bastioner där de med avvikande åskådning alltid fått finna sig i att utgöra en liten, aningen illa sedd minoritet. 

Men sedan Donald Trump dök upp på den politiska scenen, tillskansade sig huvudrollen i den moderna historiens mest infekterade valrörelse och – till allmän chock för majoriteten i nämnda städer – vann presidentvalet har motsättningarna skärpts  ytterligare och New Yorks republikaner kan idag närmast betraktas som stigmatiserade. 

De flesta jag känner här lutar definitivt åt vad som åtminstone i USA betraktas som vänster – men jag har även vänner och bekanta som är republikaner och röstade på Trump i november och många av dem passar sig numer noga för att vädra sina åsikter offentligt, i alla fall i sammanhang där de inte känner alla närvarande.

Stämningen riskerar annars att bli för obehaglig.

– Förr, till exempel under Bush-åren, kunde jag debattera och tjafsa med mina liberala vänner utan att vi blev osams, berättar en snart pensionsfärdig bartender som stått bakom bardiskar på Manhattans Upper East Side i decennier.

– Nu har de fimpat mig på Facebook och slutat komma till barerna där jag jobbar. Det är sorgligt. 

Sedan följer förstås en släng om att man måste ha ett allvarligt fel i huvudet  för att ens ha övervägt att rösta på Hillary Clinton i höstas, för var så säker – de fräsande antipatierna är ömsesidiga....

Som de konstaterade i en studie utförd av Yale- och Stanford-universiteten tidigare i vintras, om just den stegrande osämjan mellan olika politiska fraktioner:

Amerikaner ser inte längre ”den andra sidan” som blott opposition. Man betraktar människor med andra värderingar som fundamentalt omoraliska. Som fiender, omöjliga att ha med att göra,

Tydligen påverkas det lokala kärlekslivet också.

De storstadsrepublikaner som ger sig ut på den så kallade dejting-scenen – enormt stor eftersom vi är så många singlar och tvåsamhet fortfarande ett avgudat ideal – har det inte så kul, om man ska tro rapporter i media.

I New York Post berättade nyligen 41-årige Peter – som inte ville uppge sitt efternamn; talande, det också – om hur dejt efter dejt slutat i katastrof när det framkommit att han är Trump-supporter,

Antingen reste sig kvinnorna helt sonika och gick, eller så kom det svavelosande beskyllningarna om att han är med och bidrar till att USA sakta förvandlas till Tredje riket.

Till slut tröttnade han och registrerade sig på sajten ”Trump Singles”.

Nej, det är inget skämt. Det finns en sådan, på adressen https://trumpsingles.com/ – med den fyndiga banderollen ”make dating great again”.

Sajten startades av en David Goss i Los Angeles i somras och lär ha 24 000 medlemmar som alla betalar motsvarande 180 kronor i månaden för nöjet att kunna sortera bland tänkbara partners med samma syn på världen.

– Vi har haft en våg av nya prenumeranter sedan presidenten svors is, säger Goss till Fox News.

En motsvarande sajt skulle förmodligen behövas för kärlekskranka liberaler i andra delar av landet.

I exempelvis Texas, Oklahoma och Tennessee är det garanterat de som erkänner att de röstade på Hillary Clinton som blir lämnade eller utskällda under misslyckade date-kvällar. 

All you need is love, påstod Beatles en gång.

Inte sant i USA , längre.

Först behöver man en internetsajt där man kan få kontakt med likasinnade...

ARTIKELN HANDLAR OM