Nathalie blev ombedd att amma på toaletten

1 av 4
NYHETER

Nathalie Westlund Spaak, 25, från Stockholm blev ombedd att gå in på toaletten och amma sitt barn när hon besökte Kungliga slottet i Stockholm.

– Jag fick hålla mig från att inte börja gråta bland alla människor, berättar hon.

Under söndagen besökte Nathalie Westlund Spaak, 25, en utställning på Kungliga slottet i Stockholm. I slutet av dagen satte hon sig för att amma sin dotter Belle i en av slottets korridorer, men blev avbruten av en anställd som bad henne fortsätta mata sin dotter på toaletten.

– Jag hann precis lägga ner min dotter i knäet och ta fram bröstet när jag ser att en anställd kommer gående mot mig. Jag hann nästan lista ut vad han skulle säga. Men att han bad mig gå in på toaletten?

”Blev väldigt ledsen”

Nathalie blev ställd och frågade om det var för hennes egen skull eller för någon annan som hon var tvungen att sätta sig avskilt.

– Då berättade han att det minsann inte var något museum utan ett levande slott, säger Nathalie.

När Nathalie gjort klart för den anställde att hon inte tänkte mata sin dotter i ett rum där andra människor uträttar sina behov, ska den anställde ha sagt att han inte hade någonting annat att erbjuda.

– Jag blev väldigt ledsen och försökte hålla mig från att gråta.

Ber om ursäkt

Nathalie delade med sig av sina känslor efter besöket i ett inlägg på Facebook. Där har hon nu fått svar från hovets sida.

Johan Tegel vid informationsavdelningen understryker att det inte finns någon regel som säger att det inte är tillåtet att amma på slottet.

– Vi strävar efter att alla våra besökare ska trivas hos oss, och är naturligtvis ledsna över att besöket inte blev som hon skulle kunna förvänta sig, säger han.

Han fortsätter:

– Vi ber om ursäkt, och hoppas att hon får möjlighet att komma tillbaka till slottet och få en trevligare upplevelse den gången.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Facebook

Amning