Hovet (Kungahuset)

Familjen firar födelsedagen på hemlig ort

Av: 

Jenny Alexandersson

NYHETER

”Har valt att tillbringa en längre tid med varandra”

Victoria och Daniel befinner sig på hemlig ort med barnen.

I drygt en månad har paret prioriterat familjen framför plikterna.

– Kronprinsessparet befinner sig på en privat resa, ­säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.

Kronprinsessan Victoria har inte haft ett officiellt uppdrag på över 60 dagar, senast var hon med under Svenska Akademiens högtidssammankomst i december. Den kungliga kalendern har gapat tom sedan ­mitten av januari även för prins Daniel.

– Det här är en resa som har varit planerad sedan länge. Kronprinsessparet har valt att tillbringa en längre samman­hållen tid med familjen nu när barnen är små, innan prinsessan Estelle börjar skolan, förklarar Ulrika Näsholm.

Föräldraledig sedan mars

Hovet vill inte berätta om ­familjen befinner sig i Sverige eller utomlands, men kronprinsessan kommer att vara tillbaka på jobbet den 6 mars då hon ­deltar i en kongress om Östersjön på Älvsjömässan.

Victoria har varit föräldra­ledig med prins Oscar sedan i mars förra året och nu i vår är det tänkt att prins Daniel ska ta över och vara hemma med ­barnen.

Drottningen inte med

Just nu pågår ett inkommande statsbesök, Kanadas generalguvernör David Johnston, är på besök i Sverige.

Drottning ­Silvia som har deltagit under de tre första dagarna kommer inte att vara med i dag på besökets ­sista dag. I dag firar även prinsessan Estelle sin femårsdag, men om drottningen ska umgås med kronprinsess­familjen vill hovet inte svara på.

– Drottningen har andra ­åtaganden och har därför inte möjlighet att delta vid stats­besökets sista dag i Göteborg. Prinsessan Estelles födelsedag firas privat, säger Ulrika Näsholm.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Så drillas lilla Estelle för att en dag bli drottning

ÄMNEN I ARTIKELN

Hovet (Kungahuset)

Prinsessan Estelle