”Vi hoppas bara att han inte får in oss i något krig”

Av: Karin Ahlborg

Publicerad:
Uppdaterad:

Donald Trump har varit landets president i en månad.

Vad tycker du så här långt?

Foto: PONTUS HÖÖK

Kalab Yakam, 19, och Joe Smelser, 49, diversearbetare, Front Royal, Virginia:

-Vi hoppas mycket på Trump. Han är affärsman och kan det här med ekonomi och den är verkligen usel i USA nu. Det kan han få ordning på och ordna fler jobb till landet. Det är en bra sak att han sagt upp de här handelsavtalen för det betyder att det kommer jobb hit. Vi hoppas bara att han inte får in oss i något krig.

Foto: PONTUS HÖÖK

Chuck Shomo, 67, pensionär, Harrisonburg, Virginia:

–Han har tydligen inte vetat att man inte kan leda ett land som man leder ett företag. Vi har inte bara en president utan också kongress och Högsta domstolen som bestämmer. Men han kan nog lära sig. Jag, som har leukemi, hoppas att han låter bli Affordable Care Act för jag vet inte hur det ska gå för mig då.

Foto: PONTUS HÖÖK

Ronald Bigness, 63, hemlös, Harrisonburg, Virginia:

–Äh, jag kan inte fatta det. Han vill bara hjälpa sig själv och han redan så att han klarar sig och blir över. Jag tror aldrig i livet att han kommer att göra något för att hjälpa oss hemlösa och jag tror inte att han kommer att göra så stora förändringar.

Foto: PONTUS HÖÖK

Lane Nuden, 27, Harrisonburg, Virginia:

–Jag hatar honom och jag röstade inte på honom eftersom jag ogillar hans politik. Men han har varit bra på det sättet att människor är mycket mer engagerade i politik numera. De följer med och tar del av vad som rapporteras som man inte gjorde innan Trump blev vald.

Foto: PONTUS HÖÖK

Shaunna Pedeville, 22, bartender, Harrisonburg, Virginia:

–Jag kan inte så mycket om politik och vet inte exakt vad Trump vill göra. Just nu tycker jag att det är svårt att tycka något eftersom han ju inte har hunnit göra något än, det har bara gått fyra veckor. Men jag gillar det han sa under kampanjen att USA ska hjälpa andra länder, att vi ska skicka trupper till länder som råkat illa ut.

Publicerad:

LÄS VIDARE