Ville rädda död katt – stannade på 90-vägen

1 av 2 | Foto: Polisen
Bilen blev totalförstörd.
NYHETER

En kvinna fick syn på en död katt på motorvägen och bestämde sig för att själv gripa in – nu ställs hon inför rätta, rapporterar Skånska Dagbladet.

Det var i oktober förra året som en bilförare som höll 90 kilometer i timmen körde rätt in i en stillastående bil i omkörningsfilen på Inre Ringvägen i Malmö. Mannens lyckades ta sig ur bilen själv och hittade föraren till den stillastående bilen.

Föraren, en kvinna i 40-årsåldern, berättade då att hon hade stannat för att plocka bort en död katt som låg på vägen. Hon hämtades snabbt till ambulans efteråt.

I polisförhör har kvinnan efteråt gett en mer utförlig bild av varför hon agerat som hon gjort. Hon berättar att hon tidigare på morgonen kört längs Inre Ringvägen och fått syn på katten. Då ringde hon Djurambulansen i Malmö, som visade sig ovilliga att göra något åt saken. Kvinnan beskriver enligt Skånska Dagbladet bemötandet från personalen där som ”mycket otrevligt”.

Foto: Polisen
Mannen som körde bilen som kolliderade med kvinnan lyckades själv ta sig ur sitt fordon.

Trotsade sin bacillskräck

Från djursjukhuset säger hon sig sedan ha fått rådet att själv plocka upp katten – då fick hon ”ett hjärnsläpp” och körde tillbaka. Hon är medveten om att det inte är tillåtet att stanna i en omkörningsfil, men ville bara kolla läget med katten. Trots att hon ”har bacillskräck” ville hon få bort djuret från vägen, eftersom hon tyckte synd om katten.

Hon berättar att hon varit väldigt stressad under dagen och säger att hon önskar att fler hjälpte skadade och döda djur i trafiken. Kvinnan åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Malmö

Katter

Bilar