Här håller de handen – efter attacken mot homosexuella

Foto: LEX VAN LIESHOUT / ANP
Här håller politikerna handen.
NYHETER

Efter en attack mot ett homosexuellt par i Nederländerna visar flera män sin solidaritet för offren – genom att hålla varandra i handen, skriver The Telegraph.

De två nederländska politikerna Alexander Pechtold, ledaren för liberala partiet D66, och hans partikollega Wouter Koolmes var tidigare i veckan i Haag för förhandlingar. De anlände hållande varandra i handen – detta för att visa solidaritet med ett homosexuellt par som misshandlades brutalt i holländska Arnhem under helgen.

”Brukar inte hålla hand offentligt”

Det var på söndagsmorgonen som paret Jasper Vernes-Sewraten och Ronnie Sewraten-Verne blev påhoppade av ett gäng ungdomar när de gick hållandes i hand.

– Vi brukar inte hålla i hand offentligt, för att vi inte vill provocera människor. Men vi hade haft en härlig kväll, det var sent och vi trodde att vi var ensamma, sa Jasper Vernes-Sewratan till nederländska tidningen NOS.

Efter attacken uppmuntrade journalisten Barbara Berend att män skulle hålla händer som ett sätt att visa sin solidaritet för de som utsätts för homofobiskt våld. Under hashtagen #allemannenhandinhand ser man hur flera män, som politikerna, har tagit ställning mot attacken.

Tanja Ineke, ordförande för en HBTQ-organisation i Nederländerna, har skrivit till nederländska ministern Edith Schippers. Hon vill att landets nya regering ska prioritera kampen mot våldet mot HBTQ-personer, skriver The Telegraph.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hbtq