Terrorattacken i Stockholm

Trump ringde upp Löfven: ”Ville visa sitt stöd”

Av: 

Ebba Thornéus

Kenan Habul

NYHETER

Efter fredagens attack på Drottninggatan har flera av världens regeringschefer uttryckt sitt deltagande i sorgen med svenska folket.

Vid 23-tiden på söndagskvällen ringde även USA:s president Donald Trump upp statsminister Stefan Löfven för att uttrycka sitt stöd.

– Vi är tacksamma över all solidaritet och kondoleanser som kommit från omvärlden de senaste dagarna­, säger Löfven till Aftonbladet.

Efter fredagens attack på Drottninggatan, där fyra personer dog och 15 personer skadades, har flera av världens regeringschefer uttryckt sitt deltagande i sorgen med svenska folket.

Bland annat har Storbritanniens premiärminister Theresa May, Tysklands Angela Merkel samt Indiens premiärminister Narendra Modi hört av sig.

Även EU-rådets ordförande Donald Tusk skrev att ”Mitt hjärta är i Stockholm den här eftermiddagen” och Rysslands president Vladimir Putin skickade sina kondoleanser till kung Carl XVI Gustaf.

På söndagskvällen ringde även USA:s president Donald Trump upp statsminister Stefan Löfven för att framföra sina kondoleanser till det svenska folket efter attacken i Stockholm.

– Vi är tacksamma över all solidaritet och alla de kondoleanser som kommit från omvärlden under de senaste dagarna­, säger Stefan Löfven till Aftonbladet.

Erbjuder hjälp

Tidigare skrev en talesperson för USA:s utrikesdepartement att ”Vi står redo att erbjuda ­vilken hjälp Sverige än må ­be­höva i utredningen av den här brutala och meningslösa ­attacken”.

Brevet inleds med orden ”USA fördömer starkt dagens terroristattack i hjärtat av Stockholm, Sverige” och fortsätter:

”Vi vill uttrycka våra djupaste kondoleanser till dem vars nära dödats och vår förhoppning om ett snabbt tillfrisknande för alla skadade. Attacker som denna är till för att sprida skräck, men i stället stärker de vår beslut­samhet att bekämpa terrorism världen över.”

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Terrorattacken i Stockholm

LÄS VIDARE

Misstänkt terrorattentat i Stockholm – detta vet vi just nu

ÄMNEN I ARTIKELN

Terrorattacken i Stockholm

Stefan Löfven

Donald Trump