Hotade personal och kund med pistol - polisen söker rånare

NYHETER

Rånaren gjorde entré med vapnet draget klockan 20.33 på kvällen den 26 september. Han riktade pistolen mot en anställds huvud och hotade även en kund.

Nu söker polisen vittnen till rånet mot Pressbyrån i Angereds centrum, och går ut med övervakningsfilm för att få tag på gärningsmannen.

Foto: TT

En halvtimme före stängning slog rånaren till mot Pressbyrån i Angered. Maskerad och i mörka kläder gick han in med draget vapen, hotade personal och tvingade till sig kontanter. Även en kund i butiken blev hotad med vapnet.

Rånaren klev in genom dörren klockan 20.33 och sa ”Ge mig alla pengar ni har”.

– Han nöjde sig inte med det han fått, han ville också in i kassaskåpet, säger polisen Per Wester som jobbar med utredningen.

Rånaren hade mörka kläder

Men Pressbyråns kassaskåp har tidlås och kan inte öppnas av personalen. Efter två minuter inne i butiken lämnade rånaren platsen utan att få upp kassaskåpet.

En väktare följde efter rånaren i men tappade honom ur sikte. Trots att polisen sökte efter gärningsmannen med hund lyckades man inte gripa honom.

Nu hoppas man att någon ska känna igen mannen på övervakningsfilmen från Pressbyrån. Rånaren är iklädd mörka kläder och maskerad. Han ska enligt vittnen vara cirka 175–180 centimeter lång och kan vara i 20-årsåldern.

Likheter med annat rån

Den 26 mars tidigare i år skedde ett rån mot samma Pressbyrå men då tidigare på eftermiddagen. Enligt polisen kollar man dock på möjligheten att det är samma gärningsman bakom.

– Det finns vissa saker som tyder på att det kan röra sig om samma gärningsman, säger Per Wester.

Det ska handla om att rånaren hade liknande klädsel och tillvägagångssätt som vid rånet den 26 september.

Den som har upplysningar uppmanas att ringa till polisen på nummer 114 14.

Så många rån anmäls varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Angered

Göteborg

Vapen