Ung man skjuten till döds nära tunnelbanestation

En man i 20-årsåldern sköts till döds i Norsborg söder om Stockholm på tisdagskvällen.

Två svartklädda män ska ha setts springa från platsen, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polis och ambulans larmades klockan 19.21 på tisdagskvällen till Norsborg i Botkyrka kommun med anledning av en skjutning.

Där hade en skottskadad man hittats i ett bostadsområde nära tunnelbanestationen.

– Mannen i 20-årsåldern är avliden och anhöriga är underättade, meddelade polisens presstalesperson Towe Hägg vid klockan 21.

Händelsen rubriceras som mord.

”Kaotisk stämning”

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha blivit skjuten med flera skott. Vittnen ska ha sett två svartklädda män springa från platsen efter dådet.

En innergård och ytterligare ett mindre område spärrades av. I anslutning till avspärrningen samlades ett stort antal personer.

– Just nu är det lite lugnare men när jag anlände så var det smått kaotisk stämning. Folk sprang runt och grät och var arga. Det är svårt att uppskatta, men det var 100-200 personer som samlats vid avspärrningen. Vissa har försökt ta sig igenom avspärrningen och fram till platsen, sa Aftonbladets fotograf på plats då.

Tekniker på plats

Strax innan 21 hade polisens tekniker anlänt för att påbörja den tekniska undersökningen. På plats fanns ett tjugotal polisbilar, drönare och polishelikopter.

Polisen kommer att knacka dörr i området.

– Vi kommer att göra ett arbete för att säkra så många spår som möjligt inledningsvis, säger polisens presstalesperson Towe Hägg som i övrigt är förtegen om läget.

Ingen person har gripits.

Norsborg söder om Stockholm.
Norsborg söder om Stockholm.
Publisert: