Ung man döms för hot mot polisen efter mordet

TT

Uppdaterad 2021-11-08 | Publicerad 2021-11-03

En ung man som ville minska polisens aktivitet i Biskopsgården, efter mordet på en polisman, döms nu till två månaders fängelse för hot mot tjänsteman. Arkivbild.

En 19-årig man i Biskopsgården i Göteborg döms till två månaders fängelse för att han hotat en polisman. Hotet framfördes tre dagar efter att en annan polisman skjutits till döds i samma stadsdel i somras.

Enligt åklagaren i ärendet om polismordet är 19-åringen en av de tre personer som utsattes för skottlossning strax innan polismannen sköts.

Tre dagar senare ringde 19-åringen upp en polisman han känner. Han ville få polisen att minska sin aktivitet i området, som var stor efter mordet.

”Om ni inte slutar trakassera oss i Södra så kommer vi verkligen visa vad vi går för”, sade 19-åringen i telefonsamtalet, enligt Göteborgs-Posten.

Den uppringde polismannen uppfattade detta som ett hot.

I ett förhör utvecklade 19-åringen sina tankar:

”Målet med samtalet var att föra fram att vi inte accepterar vad som helst. Vi möter respektlöshet med respektlöshet. Södra Biskopsgården är vårt område”, sade 19-åringen enligt GP.

Den unge mannen nekar till brott, men döms av Göteborgs tingsrätt för hot mot tjänsteman. Han är tidigare dömd till fem månaders fängelse för en uppmärksammad fritagning av en morddömd 18-åring i Kungsbacka.