Kista

Känd artist döms till fängelse för kioskrån

Av: 

Beri Zangana

NYHETER

En känd svensk framgångsrik artist åtalades för att ha rånat en kiosk på varor till ett värde av totalt 5 354 kronor.

Nu döms artisten till ett års fängelse för rånet och hans försvarsadvokat meddelar att domen kommer att överklagas.

– Det finns övrig bevisning som stödjer att det var ett rån, bland annat en koppling mellan två av rånarna och ett kriminellt nätverk, säger chefsrådmannen Patrik Alm, rättens ordförande.

Den 18 augusti i år klev den kända artisten in i en kiosk i Kista tillsammans med flera andra personer. Åtta gärningsmän ska ha gått in i en butik i Kista och där rånat butiken på bland annat tobak, snus, drycker och godis. 

Det totala värdet var 5 354 kronor. 

Nu meddelar tingsrätten sin dom och dömer artisten till ett års fängelse för rån. Ytterligare två män döms för rånet.

”Utifrån filmen och övrig utredning är det bevisat att de vid dessa tillfällen med ett hotfullt agerande stulit varor för sammanlagt drygt 5 000 kr. Detta ska bedömas som rån, även om det inte bevisats vad gärningsmännen sade till butikspersonalen”, står det i domen.

Artisten fångades på övervakningskameran och har nu dömts till ett års fängelse

16-åring frias

En 16-åring frikänns eftersom det inte finns tillräcklig bevisning om att han var på plats vid rånet. Tre personer under 18 år som åtalats för häleri frikänns.

I samband med rånet ska gärningsmännen även ha hotat att skada eller döda personalen.

Butikspersonalen har i förhör inte velat säga något om gärningsmännen, men har beskrivit hur de upplevde situationen.

– Som hotfull, jag blev rädd.

Artisten: Ett missförstånd

Själv berättar artisten, som är prisbelönt och har på senare tid varit en av Sveriges mest spelade på Spotify, att det hela har varit ett missförstånd. 

– Jag är god vän med ägaren och jag pratade med honom innan. Jag fick tillstånd, han lät mig gå och plocka lite varor och de anställda visste inte om det. Det har blivit en konstig grej av det, har artisten sagt i förhör.

I polisens förundersökning beskriver en polis hur artisten kopplas till ett kriminellt nätverk och är en ”framträdande person”.

Advokat: Kommer att överklaga

Enligt polisen har boende i området flera gånger berättat hur artisten och hans nätverk tar sig rätt på andras bekostnad utan att människor vågar säga till.

”Gör man det så blir man hotad och måste är rädda för dessa personer. Boende i området vågar inte ringa polis om nätverket till exempel står och röker hasch i trapphuset”, står det i förundersökningen.

Polisen beskriver även att artisten tillsammans med andra personer utgör ett nätverk där minst 15 personer ingår och i det ingår även yngre ”springpojkar”. 

Alain Soussi är artistens försvarsadvokat skriver i ett sms att han ännu inte hunnit analysera domen.

– Jag har självklart tagit del av domslutet som vi menar är felaktigt och kommer att överklagas, skriver Alain Soussi i ett sms till Aftonbladet.

ANNONS

25% rabatt på baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Bild från övervakningskamera.
Publisert:

LÄS VIDARE

Einárs vän sträcker fram armarna mot handbojorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Kista

Rån