Nyheter

New York vill ha regeringshjälp mot vapenvåld

Av: 

TT

New Yorks borgmästare Eric Adams vid en pressträff efter det att en ung polis skjutits till döds på fredagskvällen.
New Yorks borgmästare Eric Adams vid en pressträff efter det att en ung polis skjutits till döds på fredagskvällen.

NYHETER

New Yorks borgmästare vädjar till regeringen om hjälp sedan en polis skjutits till döds och en skottskadats vid ett ingripande.

– Washington måste samarbeta med oss och agera nu för att få ett stopp för inflödet av skjutvapen i New York och andra städer som New York, sade Eric Adams, vid en pressträff efter att poliser skjutits i tjänsten för tredje gången på en vecka.

Den 22-årige polisen sköts till döds när en kriminellt belastad man utan förvarning öppnade eld mot patrullen. Demokraten Adams, som själv varit polis, frågar sig hur den misstänkte fått tag på vapnet.

– Vi tillverkar inte skjutvapen här. Hur kommer det sig att vi tar bort tusentals vapen från gatorna, och ändå kommer de till New York och hamnar i händerna på mördare?

New York har skakats av ytterligare två våldsamma dödsfall den senaste veckan. Förra fredagen sköts en ung kvinna till döds vid ett rån på en hamburgerrestaurang och dagen efter knuffade en psykiskt sjuk hemlös man ner en 40-årig kvinna framför ett tåg.

Enligt polisen i New York hade man 488 dråp eller mord förra året, en ökning med 4,3 procent jämfört med 2020 och en kraftig ökning från nivåerna för fem år sedan.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert: