Nyheter

Irland häver virusrestriktioner

Av: 

TT

Irland har tagit sig igenom "omikronstormen" enligt landets premiärminister. Därför hävs vissa restriktioner och barer kan återgå till normala öppettider. Arkivbild.
Irland har tagit sig igenom "omikronstormen" enligt landets premiärminister. Därför hävs vissa restriktioner och barer kan återgå till normala öppettider. Arkivbild.

NYHETER

Irland har ridit ut ”omikronstormen”, säger landets premiärminister Micheál Martin.

I och med det kommer flera coronarestriktioner att hävas från och med lördagen.

– Majoriteten av de folkhälsoåtgärder vi levt med kommer att tas bort, sade Martin på fredagen, men understök att pandemin inte är över.

Beslutet innebär att barer och restauranger kan återgå till normala öppettider och behöver inte kräva vaccinpass eller att folk håller avstånd.

Från och med nästa vecka kommer många anställda gradvis att kunna återvända till sina arbetsplatser.

Munskydd kommer även i fortsättningen att vara ett krav i vissa miljöer och det är fortfarande självisolering som gäller för dem som testat positivt, deras nära kontakter och personer med symtom.

Irland har en hög vaccinationsgrad där nästan två tredjedelar av alla över fem år fått en påfyllnadsdos de senaste månaderna.

– Irlands förstklassiga vaccinationsprogram och påfyllnadsdoserna har förändrat situationen i grunden, sade Martin.

Irland, som har en befolkning på runt fem miljoner, har haft mer än 6 000 covidrelaterade dödsfall. Så sent som i oktober öppnade landet upp helt efter ett och ett halvt år av nedstängningar som sedan återinfördes i december.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert: