FBI: Resebloggarens pojkväns kvarlevor hittade

TT-AFP

Publicerad 2021-10-22

Polispådrag vid det naturreservat i Florida i USA, där kvarlevor efter den efterspanade Brian Laundrie har hittats.
Polispådrag vid det naturreservat i Florida i USA, där kvarlevor efter den efterspanade Brian Laundrie har hittats.

USA:s federala polis FBI bekräftar att kvarlevor efter Brian Laundrie – eftersökt pojkvän till resebloggaren Gabby Petito som i september hittades död i Wyoming i USA – har hittats i ett naturreservat nära Venice i Florida.

Vid kvarlevorna fanns även en anteckningsbok och en ryggsäck som tillhörde Laundrie.

FBI beskriver honom som ”en intressant person” i utredningen av mordet på hans flickvän Gabrielle ”Gabby” Petito, som för en dryg månad sedan hittades strypt i en nationalpark i Wyoming.

Fallet har väckt enorm uppmärksamhet i USA. Gabby Petito anmäldes som saknad av sin familj den 11 september, efter att ha försvunnit under mystiska omständigheter under en bilresa över den amerikanska kontinenten med pojkvännen. Äventyret dokumenterades med idylliska bilder på sociala medier, men i slutet av augusti slutade uppdateringarna.

FBI har riktat sin uppmärksamhet mot pojkvännen, som liksom Petito var hemmahörande i Florida. Laundrie vägrade att berätta vad som hade hänt hans flickvän – och sedan försvann även han.

I flera veckor har polisen letat efter honom och i onsdags hittades till slut de kvarlevor som nu har bekräftats vara Laundrie. FBI har inte gått ut med några detaljerna kring hans död, men fynden gjordes i ett våtmarksområde där det finns alligatorer, ormar och prärievargar. Område har också legat under vatten fram tills nyligen.