Prins Andrew avvisar stämning

Av:  TT-Reuters

Prins Andrew har tvingats ta en paus från sina kungliga uppdrag. Bild från i våras.
Prins Andrew har tvingats ta en paus från sina kungliga uppdrag. Bild från i våras.

Storbritanniens prins Andrew protesterar mot ett civilrättsligt mål där han står anklagad för sexuella trakasserier. Fallet rör påstådda sexuella övergrepp i London för 20 år sedan.

En kvinna, som då var minderårig, hävdar att hon tvingades ha sex med prinsen mot sin vilja, och har nu väckt talan i en domstol i New York.

Prins Andrews jurist säger att prinsen tänker bestrida den civilrättsliga stämningsansökan. Enligt en skrivelse inlämnad till domstolen anser Andrew att han inte heller fick ta emot delgivningen på ett korrekt sätt.

En representant för kvinnan ska vid två tillfällen ha försökt överlämna delgivningen till prins Andrew. Vid det andra försöket, den 27 augusti, överlämnades delgivningen till säkerhetsstyrkans chef vid grinden till Windsor Lodge utanför London, enligt BBC.

Prins Andrew är yngre bror till prins Charles och har sagt att han inte har något minne av att ha träffat kvinnan. I stämningen uppger kvinnan att hon regelbundet ”lånats ut” av finansmannen Jeffrey Epstein till olika mäktiga män, varav prins Andrew var en.

Jeffrey Epstein tog sitt liv i häktet 2019, i väntan på rättegång för trafficking av minderåriga.

Publisert: