Nyheter

Kraftfull explosiv pjäs bakom Malmödetonation

Av: 

TT

En kraftig explosion inträffade på Stora Nygatan i centrala Malmö under natten till onsdagen.
En kraftig explosion inträffade på Stora Nygatan i centrala Malmö under natten till onsdagen.

NYHETER

En kraftfull explosiv pjäs användes vid nattens sprängning i centrala Malmö. Explosionen orsakade stora skador på intilliggande butiker och restauranger. Hittills har ingen misstänkt gripits.

– Det är för tidigt att säga vad det var som detonerade, men det är inte en banger eller liknande, utan någon form av kraftfullare pjäs, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

Polisen larmades av flera personer strax efter klockan 01 på natten – smällen hördes i en stor del av staden. Explosionen orsakade en kraftig tryckvåg.

– En ruta till en butik rasade ihop helt när vi var på platsen och det är tur att ingen var på plats när det detonerade för det hade orsakat kraftiga skador, säger Peter Martin, vakthavande befäl.

Ingen människa kom till skada, men ett stort antal fönsterrutor krossades och parkerade bilar fick splitterskador.

– Den explosiva pjäsen hade placerats och detonerats vid en ingång som vetter mot en innergård och den entrén är mer eller mindre totalförstörd, säger Nils Norling.

Polisen har fått in en del vittnesuppgifter, men kan inte uttala sig om hur många gärningsmän som var inblandade, inte heller om det finns någon känd hotbild mot någon privatperson eller verksamhet i den drabbade fastigheten.

Under onsdagen har polisen haft personal på plats, både för att kunna samla in vittnesmål och som en trygghetsskapande åtgärd. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: