Brevlådan ska ha blivit bortglömd – patienter kan ha missat tider

Foto: Privat
Här är den lika bortglömda som omtalade brevlådan i Eskilstuna.
NYHETER

På fredagen hände det som landstingets psykiatriska mottagning i Eskilstuna längtat efter – brevlådan tömdes. En rejäl hög hade byggts upp därinne, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

– Jag skulle vilja få kontakt med Postnord och få klarhet i vad tänker om brevlådans framtid, säger Teresa Laurén, enhetschef, till Aftonbladet.

I veckan märkte personalen på psykiatriska mottagningen i Eskilstuna något oroväckande. Någon fick syn på att brevlådan utanför kontoret var proppfull – och inte såg ut att ha blivit tömd på ett bra tag.

När landstinget får problem med postgången kan det naturligtvis innebära konsekvenser för verksamheten.

– Det som händer är att kallelser inte kommer fram i tid och patienter uteblir från besök, säger Teresa Laurén, enhetschef.

”Angeläget att lösa”

Teresa Laurén berättar att anställda lagt mycket tid på att försöka komma i kontakt med Postnord, som har ansvar för brevlådan, utan framgång.

– För oss blir det ju angeläget att få det här löst, säger hon.

Risken är att patienter som väntat på att få tider till oss, kommer att missa sina avbokade tider, och får vänta ytterligare innan de får en ny tid.

På fredagseftermiddagen löste sig situationen. Problemen med brevlådan uppmärksammades av lokaltidningen och Teresa kom i kontakt med Post- och telestyrelsen. Därefter skedde en tömning.

”Ska inte varit problem”

Nu är breven på väg ut till patienterna och på mottagningen drar personalen en lättnadens suck.

Teresa Laurén fortsätter:

– Jag skulle vilja få kontakt med Postnord och få klarhet i vad tänker om brevlådans framtid. Vi måste med säkerhet veta att den post vi skickar når patienter och samverkanspartners i rimlig tid.

För Eskilstuna-Kuriren bemöter Postnord kritiken. Anne Jiremar, presskommunikatör, menar att brevlådan tömts vid de tider som angetts på skylten.

— Enligt ansvarig chef ska det inte ha varit några problem med tömningen av lådan den här veckan. Däremot ska det ha varit någon som lagt i många föreningsbrev och det kan vara därför den varit full, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Postnord

Eskilstuna