Nyheter

Friad för våldtäkt på förståndshandikappad

NYHETER

Rätten: Hon såg inte tillräckligt ledsen ut

En 24-årig man har friats av Gävle tingsrätt för våldtäkt på

en förståndshandikappad kvinna.

Anledningen: hon såg inte tillräckligt förkrossad ut på ett foto som togs efter den påstådda våldtäkten. Åklagaren vill nu överklaga domen.

24-åringen och kvinnan träffades vid Gavleån i juli förra året. De hade tidigare haft en relation och hade gemensamma bekanta. De följdes åt till 24-åringens lägenhet och vad som hände i lägenheten har de olika meningar om, skriver Gefle Dagblad.

24-åringen hävdar att de hade sex två gånger utan inslag av tvång. Kvinnan säger att mannen tjatade på henne för att få henne att ta av sig kläderna. Därefter ska han ha knuffat ner henne på sängen, satt sig gränsle över hennes ben, hållit fast hennes ena arm mot madrassen och våldtagit henne.

Tog en bild

Efteråt tog han en bild på henne med sin digitalkamera. Denna bild av använts som bevisning från försvarets sida då kvinnan inte ser förkrossad ut på bilden.

Rätten gick på försvarets linje och i den friande domen står att: "hon inte visar tecken på den sinnesstämning som normalt antas följa efter en våldtäkt".

Åklagaren Micael Dahlberg är upprörd över domen och vill att kvinnan ska gå med på att överklaga domen.

- Hur kan någon veta hur en förståndshandikappad kvinna ser ut och reagerar efter en våldtäkt, säger han till Gefle Dagblad.

Han säger också att rättsintyget stöder kvinnans berättelse då hon hade blåmärken på insidan av låren och ett blåmärke på handleden där hon ska ha blivit fasthållen.

Anna Lindström

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter