Är du utan stol lille vän?

NYHETER

Att gå på stan med din pojkvän innebär skivjakt för honom och en lång väntan på en flickvänsstol för dig.

Det har blivit dags att leta rätt på Stockholms alla pojkvänsstolar.

Vi har listan.

Du är ute på vift med din sambo som letar efter Circuit like me med minimalsynthiga The Metronomes medan du själv aldrig funnit charmen med att leta vinylskivor.

Du och sambon har under åren besökt tusentals skivbutiker, ägda av puttriga, äldre män med flint och mirakulöst nonchalant uppsyn, trötta på nördarnas marknadsliberala tjat - deras försök att pruta.

Fast ditt intresse är minimalt kan du dessa skivbutikers innandömen utantill, som hade dina handflator gjort en grundlig husrannsakan. Som ingen annan vet du hur maskstungna träväggar luckrats upp av fukt i Varberg, Huskvarna och Dordrecht. Trä med maskhål är faktiskt ganska sobert, det påminner om spår i vinylskivan.

Så du säger till din sambo:

"Det går mask i musik"

"Det går mode i musik"

Nej. Nej. Inget av det håller sambon med om. Oenighet är ingen bra öppning när ni passerar ännu en tröskel in till en skivbutik. Livet fortsätter. En, två, tre skivbackar. Fyra, fem, sexton band som omvärlden glömt. Sjutton, arton, hundra artister du aldrig hört talas om.

Du blir hänvisad till ett hörn där det står en så kallad flickvänsstol. Ledsagaren är en puttrig, ung man med flint och mirakulöst nonchalant uppsyn. Du har snurrat stolar som denna i affärer som denna i andra större och mindre städer i mindre och större länder. Du hör ingen musik, trots skivor i tusental. Det här är ingen plats för en rebell, inklämd i ett hörn. På flickvänsstolar startas inga revolutioner. På flickvänsstolar sitter mesiga flickvänner och väntar på sina pojkvänner och glömmer att de har egna liv att ta hand om.

Du tänker att du frivilligt valde bort musiken i erat gemensamma liv för att tystnaden skulle få tillträde dit in. Annars hade den aldrig fått plats, som sambon ligger i framför skivspelarna.

Från flickvänsstolen ser du skalbaggen Strimmig trägnagare tugga sig in i väggen. Bakom Beatles- och Stonesaffischerna döljer sig tusen och åter tusen puppkammare, där larver inte gör annat än förpuppar sig.

Du är övertygad om att du bevittnar begynnelsen av alla skivbutikers förruttnelse. Det berättar du för sambon och puttriga mannen, som inte lyssnar. Men du förstår att de behöver en ark när tiden är inne.

Dags att resa sig och göra nåt av det här livet. Nu är det sambons tur att sitta. Dags att se sig om efter pojkvänsstolar.

Haven

King Lily

Sorgenfri